I mai ble det kjent at Media Bergen samler seks byråer i en ny enhet kalt Apriil, og nå har de ansatt ny leder for det som i dag heter Oktan Oslo, men som etter hvert skal døpes om til Apriil Oslo.

Les mer: Samler seks byråer i nytt konsern - tidligere Sbanken-direktør får sjefsjobben

Christian Raae kommer fra en stilling som byråleder og rådgiver i reklamebyrået New Work som han var med å starte. Han har tidligere hatt lederstillinger i SMFB og Schibsted.

- Da jeg kom i kontakt med Media Bergen forstod jeg umiddelbart at de hadde noe veldig spennende på gang. Vi skal bygge et nytt kreativt og framtidsrettet byrå som kan samle kraft gjennom den byrågrupperingen vi blir en del av. Oktan skal utvikles og bli en del av den nye satsningen Apriil, sier han i en pressemelding.

Han tror Apriil vil få en unik posisjon i markedet.

- Vi kommer til å tilby en kraftfull pakke gjennom samlingen av all kompetansen som er i Media Bergen, fra reklame, tech, event og PR til ulike spesialiserte produkter og tjenester. Når det er sagt så kommer vi å satse tungt på kreativitet, og jeg tar med all erfaring fra både New Work og SMFB for å kunne konkurrere med de best byråene i Norge.

Tidligere Sbanken-direktør Magnar Øyhovden er konserndirektør i det nye kommunikasjonshuset Apriil.

- Vi er veldig fornøyde med å få Christian med på laget. Hans erfaring og kompetanse skal være med og løfte Oktan Oslo videre og inn i Apriil, samtidig som vi vil utvikle samarbeidet med de øvrige selskapene i gruppen, sier han.

Christian overtar etter Klaus Adde som har nådd pensjonsalder.

- Vi setter stor pris på den jobben Klaus har gjort for byrået og han kommer fortsatt til å være knyttet til selskapet - men i en ny rolle.

Oktan Oslo hadde en byråinntekt på 16 millioner kroner i 2019.