I desember ble det klart at Something Good fikk jobben med å bygge kjennskapen til handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke. De hadde kampanjefilm og annonser klare og var i ferd med å gå på lufta da Norge plutselig stengte i midten av mars. Da tok arbeidet en helt annen retning og sammen bestemte de seg for å sette dagsorden under koronakrisen. Samtidig ble den planlagte kampanjen lagt på is

En fersk undersøkelse fra Kantar viser at den uhjulpne kjennskapen til hovedorganisasjonen Virke har økt fra 38 prosent i januar til hele 58 prosent i april.

- Det er rett og slett helt utrolig. Vi måtte gni oss i øynene da vi fikk resultatene. Vi har jobbet hardt og integrert i alle kanaler og vært ekstremt synlige gjennom krisen. Vi skjønte at vi begynte å bli bortskjemte, når vi klaget over at vi ikke var på TV-nyhetene, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Virke, Inger Elisabeth Sagedal.

Hun legger til at det er gjennomslag, og ikke oppslag, som har vært målet, men at en kraftig økt kjennskap er en bonus.

- Det var flott å ha med oss et byrå inn i krisen som kjente oss og kunne støtte oss i det krevende arbeidet, sier hun.

Byråleder i Something Good, Mai-Bente Paulsen mener det å være med på Virkes reise under koronakrisen er blant de mest spennende kommunikasjonsfaglig oppdragene et byrå kan få.

- Selv store aktører som svir av 100 millioner i mediaspend sliter med å få så store utslag som dette på uhjulpen kjennskap, så dette er rett og slett ekstraordinært bra. Virke skal ha kudos for å tidlig sette seg i førersetet, de bestemte seg for å sette agendaen og kjempe for medlemmene. Det står det respekt av og da er det gledelig å se at det også ga resultater, sier hun.

Nå er også kampanjefilmen de utviklet før koronakrisen klar til å gå på lufta. Den har ikke blitt noe mindre aktuell, ifølge Paulsen.

- Dette er et konsept vi opplever treffer veldig godt på posisjonen Virke skal ha, og den står seg like godt i dag som den gjorde før korona, og kanskje enda sterkere.

Filmen er produsert av One Big Happy Family med Christian Bastesen som regissør.