I fjor høst ble det kjent at det er Anorak som skal håndtere Obos-merkevaren i Norge og Sverige. I disse dager skulle Obos og Anorak egentlig sette en ny stor profilkampanje på lufta for å lansere det nye kommunikasjonskonseptet «Mer rom for livet», men på grunn av den pågående koronakrisen, må de endre på planene.

- Vi manglet et overordnet konsept som viser hva som er felles for alt Obos gjør, og som fungerte like godt for vår satsing i Sverige som i Norge. Konseptet måtte innebære en spissing av visjonen vår om å realisere boligdrømmer og bygge framtidens samfunn. Dermed måtte det få tydelig fram at Obos ikke bare tenker på hus, men like mye på livet mellom husene, sier markedsdirektør Kjetil Hancke Framstad.

Ettersom livet mellom husene ikke har vært det samme de siste to månedene, har de satt den planlagte profilkampanjen på vent inntil situasjonen har normalisert seg noe mer.

- Kampanjen handlet blant annet om det fine i å bringe naboer sammen, noe det ikke har passet så godt å snakke om denne våren, av grunner alle kjenner til. Dette er noe vi gleder oss desto mer til å minne om når tiden og helsesituasjonen tillater det, sier Hancke Framstad.

Dermed blir en ny kampanje for Obos-banken den første som tar konseptet i bruk.

- Mye reklame prøver å vise ting folk kjenner seg igjen i. Så vi tenkte det kanskje var forfriskende å gå helt andre veien, sier kreatørteamet i Anorak som har bestått av Ingrid Lea og Stein Simonsen.

I kampanjen møter vi Hugo som synes det er null stress å bytte bank og som gjerne hjelper andre med å gjøre det samme. Potensielle Obos-kunder kan dermed ringe «Hugo» gjennom hele kampanjeperioden.

- Hvis han er opptatt med å spille handpan eller ligger i badekaret når du slår på tråden, ringer han opp igjen så snart han får anledning, lover Anorak-teamet.

Filmene er produsert av Bacon, med Matias og Mathias på regi.