Etter en større anbudskonkurranse inngår Renovasjonsetaten et samarbeid med reklamebyrået Los&Co.

- Los&Co er en av tilbyderne som la vekt på verdien av samarbeid med Oslos befolkning, sier Kjersti Marie Kristoffersen, kommunikasjonsdirektør i Renovasjonsetaten.

Byrået har fått oppgaven med å gjøre befolkningen i Oslo bedre på kildesortering. Kristoffersen forteller at byrået kunne tilby et team med god erfaring og spesialkompetanse på atferdsendring, og et budskap som viser at den enkeltes atferd påvirker sluttresultatet.

Samfunnsansvar blir et stadig viktigere konkurransefortrinn for annonsører, og Los&Co ser en økning i slike oppdrag. Ifølge rådgiver, Christin Elvegård, jobber byrået tverrfaglig og målbevisst med å innhente innsikt, og må våge å utfordre kundene tilbake.

- Å forvalte viktige samfunnsoppdrag handler om å bevise at vi kan være en samarbeidspartner, ikke bare en leverandør. En slik tillit kan vi bare fortjene gjennom kunnskap og engasjement, mener Elvegård.

Kreativt team Jan Cato Tangen og Carina Laurhammer fra Los&Co forteller at arbeid med å skape og endre holdninger er ekstra motiverende å jobbe med, særlig når en jobber nært hverdagen til mange mennesker.

- Vi ønsker å gi folk fornyet tro på den viktige klimakampen som vi alle kan utkjempe hjemme på kjøkkenet med bittelitt ekstra innsats, sier Tangen og Laurhammer. 

I fjor høst fikk byrået Vinmonopolet som kunde, og kreativ leder Marianne Knutsen mener at både Ren og Vinmonopolet passer dem perfekt.

- Vi digger alle som står på for de viktige tingene, som ønsker å drive frem gode løsninger for mennesker, miljø eller samfunn, sier hun.