Stiftelsen Organdonasjon forteller at 500 nordmenn i dag står på venteliste for et nytt organ. Årlig må rundt 30 mennesker ha et nytt hjerte for å overleve. For å gjøre flere oppmerksomme på tema og illustrere hvor enkelt det er å bli organdonor, har stiftelsen i samarbeid med We Are Live laget en gavelapp, utformet som et anatomisk hjerte.

Den inneholder beskjeden «Forresten, som en av mine nærmeste vil jeg at du skal vite at jeg er organdonor». 

- Alt man må gjøre for å bli organdonor er å si det til sine nærmeste, opplyser stiftelsen. 

Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon, mener gavelappen har en stoppeffekt. 

- Vi falt umiddelbart for idéen da vi ble presentert for den. Det anatomiske hjertet utgjør en tankevekkende motsats til det velkjente, røde, stiliserte hjertet som vi ser så ofte. Det har en stoppeffekt, samtidig som det har en estetisk og en pedagogisk dimensjon, sier Sekowski. 

Simen Frogner, kreativ leder i We Are Live, forteller at ideen til gavelappen dukket opp under en idédugnad med hele den kreative avdelingen i byrået.  

- Alle har også vært delaktige i produksjonen. Vi har jobbet med å dyrke enkeltheten i ideen, og håper at symbolikken i at en enkel til-og-fra-lapp plutselig kan bli den viktigste gaven man gir i år, vil gi en tydelig effekt, sier Frogner. 

Her kan du se lappen som en del av en reklamefilm som skal vises digitalt: