Etter tre år med Hyper som reklamebyrå, har RiksTV valgt å gå tilbake til byrået de hadde tidligere; nemlig SMFB. Byttet kommer etter en pitsjprosess der Elect har bistått RiksTV.

- Sammen med Elect landet vi raskt på en bruttoliste med i underkant av ti byråer som vi har vurdert i denne prosessen. Rundt halvparten av disse hadde vi noen innledende samtaler med, og noen korte workshops før vi enstemmig landet på SMFB, forteller kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

At valget falt på SMFB forklarer markedsdirektør Ida Svele i RiksTV slik;

- For oss var strategisk kompetanse, kreativ kraft og en god forståelse for å tenke relevant og helhetlig kommunikasjon i hele kundereisen det vi så etter i byråvalgsprosessen. Og det fant vi hos SMFB. I tillegg fikk vi med oss masser av RiksTV-erfaring og et «eierskap» til merkevaren som en bonus, sier hun.

- Har savnet dem
Hos SMFB blir hovedteam konsulent Lars Istre, kreatør Hans Martin Rønneseth, kreatør André Koot, innholdsrådgiver Line Smedstad, og prosjektleder Ann Kristin Diserud. De gleder seg til å ta fatt på jobbingen for RiksTV

- Vi har savnet dem, og gleder oss til å ta fatt på en ny epoke. Det er en ekstra inspirasjon at de deler våre synspunkter på at kreativitet skaper varige konkurransefordeler, sier kreatør og partner Hans Martin Rønneseth.

For RiksTV er det foreløpig ingen planer om kursendring – verken når det gjelder kanalmiks, merkevarebygging, salgs- og aktiveringstiltak eller kommunikasjon mot nye og eksisterende kunder.

- Som mange andre annonsører justerer vi forløpende hvilke kanaler vi benytter basert på den generelle utviklingen samt de mål vi har for de enkelte aktiviteter, og ikke minst gjør vi justeringer basert på oppnådd effekt. Vi er veldig opptatt av act on fact og effekt, understreker Skarbøvik overfor Kampanje.

Skilles som gode venner
Hyper har altså vært byråforbindelse i tre år, og byttet forklarer RiksTV med at behovene er endret.

- Siden vi startet samarbeidet med Hyper har våre behov endret seg noe med hensyn til hva vi ser etter i en av våre viktigste samarbeidspartnere; reklamebyrået. Dette sammen med at vi nå er i startgropen med å implementere justert merkevareplattform, gjorde at vi følte tiden var rett for å ta en runde for å finne rett partner for veien videre. Hyper har vært en god samarbeidspartner, og også en sentral part i utviklingen av den nye merkevareplattformen, og vi skilles som gode venner, understreker Ole André Skarbøvik.

- Når kommer de første synlige resultatene av det nye kundeforholdet?

- Vi forhaster oss ikke. Fokus nå er å onboarde SMFB i RiksTV, skape et team med felles målbilde sammen med våre øvrige partnere og bli god kjent. Men vi er samtidig ivrige etter å komme i gang med å få ut synlige bevis på at vi sammen med SMFB skaper effektive kommunikasjonsløsninger. Tenker vi ser de første uttakene rett over sommeren, sier han.