Det er nå valgt en ny jury på seks personer som skal finne årets 12 sølvfisker – altså filmene som skal konkurrere om folkets gunst og den gjeve Gullfisken.

I år er det reklame-veteranen Thorbjørn Naug som skal lede juryens arbeid. Han jobber i reklamebyrået Naug.

- Det er fint å full oversikt over hva som lages av film i Norge i løpet av året, både på godt og vondt. Også spennende å være en del av en jury bestående av både kunder, byråer og produksjon, forteller Naug til Kampanje.

Dette er tredje gangen Naug sitter i Sølvfiskjuryen -han satt i 1998 og 2008.

- Hva kommer du til å vektlegge mest når dere skal avgjøre månedsvinnere?

- Vi har diskutert dette i juryen, og det er klart at det først og fremst skal være god og relevant reklame, men det skader nok ikke om filmen også er underholdende for publikum. Juryen kommer til å gjøre et grundig arbeid med dette og møtes hver måned, sier han.

Med seg i juryen har Thorbjørn Naug fått Sebastian Prestø, tekstforfatter og partner i reklamebyrået Morgenstern, markedssjef Celin Kjenslie i Rema 1000, produsent og eier av Pryserfilm; Fredrik Pryser, Jenný Rut Sigurgeirsdóttir, som er medie-, reklame- og kommunikasjonssjef i Mills, Monica Paulsen Ygre, som ersenior brand manager i Freia Sjokoladeplater og merkevareansvarlig Freia Melkesjokolade og Sara Marie Hødnebø, Art Director i Pol Reklamebyrå

Det var Rema 1000 som kunne innkassere Gullfisken for 2018, for filmen «Smarthus».

Les også: Rema 1000 vinner Gullfisken - Try går til topps for tiende gang

Dette var filmene som i fjor konkurrerte om å vinne Gullfisken

Les også: Disse 13 filmene kan vinne Gullfisken - se alle kandidatene her

På bildet øverst ser du bak fra venstre: Fredrik Pryser, Sebastian Prestø, Thorbjørn Naug. Foran fra venstre: Jenný Rut Sigurgeirsdóttir, Celin Kjenslie, Monica Paulsen Ygre, Sara Marie Hødnebø. Foto: Daniel Sannum Lauten