Den svenskeide betalingstjenesten Klarna melder seg på i kampen om kunder i markedet for nettbetaling. Blant grepene selskapet har gjort i det norske markedet, var å i første omgang ansette markedsdirektør og nå har man valgt et reklamebyrå.

For noen måneder siden kunne Kampanje melde at Thomas Elvestad hadde startet i jobben som markedsdirektør i Klarna Norge, og noe av det første han tok tak i, var å knytte selskapet til et reklamebyrå.

- Jeg brukte litt tid på å sette meg inn i hvilke byråer som var tilgjengelige. Det var viktig for meg å ikke ha et for stort byrå, jeg ville ha et byrå som selv er en utfordrer - som Klarna, forteller Elvestad til Kampanje.

Les også: Slutter i Telenor – blir markedsdirektør i oppstartselskap

Det ble ikke avholdt en pitsj, men Elvestad snakket med flere byråer og gjorde en analyse som gjorde at man til slutt landet på å inngå avtale med reklamebyrået Morgenstern.

Hovedkontoret til Klarna ligger i Stockholm og hovedbyråforbindelse på reklame vil være Nord DDB. I Norge vil det i hovedsak være Morgenstern som løser kommunikasjons- og reklameoppgaver, og skal gjøre markedsføringen lokalt.

- I hovedsak vil Nord DDB stå for de største kampanjene og strategien sammen med hovedkontoret i Stockholm. Så er det opp til meg og eventuelt med hjelp av byrået å finne ut av hvordan strategiene skal tilpasses i Norge. Og om de passer her, sier han.

- Men hvorfor valgte dere ikke Nord DDB som byrå i Norge?

- Vi ville i utgangspunktet ha et byrå som kunne komme inn med friske øyne. Og som sagt tidligere ønsket jeg et mindre byrå som også er en utfordrer i markedet, forteller Elvestad til Kampanje.

- Morsom kommunikasjonsoppgave
Hos Morgenstern er selvsagt byråleder Ole Hustad særdeles fornøyd med den nye kunden.

- Å få muligheten til å jobbe med å gjøre Klarna berømt i Norge er en veldig morsom kommunikasjonsoppgave. Både Klarna og Morgenstern er utfordrere, så dette kler oss begge, sier Hustad.

Hovedteam hos Morgenstern som skal jobbe med kunden blir Anders Muurman Holm, Sebastian Prestø, Ole Hustad og Mona Larsen.

Thomas Elvestad forteller at han ikke kommer til å legge opp til et tradisjonelt kunde-byrå-samarbeid.

- Jeg kommer nok til å bruke byrået ganske allsidig. Til alt fra PR, digital, event og kanskje mer som en sparringpartner på flere områder enn en ren brief til byrået om en ny film.

Han vil ikke avsløre hvor mye Klarna skal bruke på markedsføring fremover.

- Men vi kommer til øke trykket. Det skjer jo mye spennende fremover, så vi kommer til å gjøre mange aktiviteter selv og sammen med partnere.

- Så dere skal gi Vipps hard konkurranse?

- Vi skal prøve, men det er jo en formidabel oppgave. De er flinke og har store budsjetter. Så da må vi være flinkere og jobbe smartere og mer effektivt, avslutter han.