Creuna gikk glipp av løve på Cannes Lions-festivalens tredje prisutdeling. Det betyr at de to bronseløvene til Morgenstern og Anorak foreløpig er de eneste som har havnet i norske hender.

I år har designer Cathrine Movold deltatt i juryen for Digital Craft – en kategori der ingen norske bidrag kom videre på shortlist.

- Jeg husker at jeg så noen norske bidrag i forhåndsjuryeringen, men ikke senere. Etter å ha sett så mange jobber som jeg har gjort den siste tiden, tenker jeg at det godt kunne vært norske bidrag blant vinnerne. Det finnes norske jobber som holder samme standarden, sier hun.

Om jobbene ikke har blitt sendt inn eller sendt inn og ikke gått videre, vet hun ikke.

- Redd for nettverks-polemikk
Til Kampanje forteller hun om intense døgn med jurytjeneste.

- Å sitte i jury har vært helt fantastisk og lærerikt. Bare det å bli kjent med alle disse smarte og hyggelige folkene! Alle har engasjert seg og sagt sin mening om arbeidene og deltatt i diskusjonene, sier hun begeistret.

Før hun reiste ned, var hun redd for at jurymedlemmer ville la egne eller nettverkets interesser overskygge oppgaven å finne de mest kreative og nyskapende kampanjene.

- Jeg må innrømme at jeg var redd for nettverks-polemikk. Men det har det vært fritt for, heldigvis, sier hun til Kampanje.

- Pusher Digital Craft
I denne kategorien var det en kampanje fra det amerikanske byrået Isobar/Viacom for kunden William Patrick Corgan som vant Grand Prix i år.

Når Movold skal beskrive Grand Prix-vinneren juryen samlet seg om, sier hun;

- Dette er en VR-opplevelse som vi alle ble glade av. Samtidig som at den er avansert teknisk. Så dette er en jobb som virkelig pusher Digital Craft som kategori, sier hun.

Avslutningsvis har Cathrine Movold en oppfordring til annonsører og byråer;

- I juryen har vi diskutert at denne kategorien ikke må bli bare «hardt og kaldt», man må ikke glemme å bruke penger på det estetiske, sier hun.

Se Grand Prix-vinner i Digital craft her (artikkelen fortsetter under filmen):