Over 44 millioner har nå sett Facebook-videoen der Tippeliga-spillerne tror de skal underholde DNBs assistent i noen minutter, før de oppdager at de har med verdensmester i triksing, Lisa Zimouche (18), å gjøre.

Det er den engelsktekstede versjonen som har desidert flest visninger. Tar man med alle versjonene som er lagt ut, har visningene altså passert 44 millioner.

- Dette er norgesrekord i viral reklamefilm! Vi har sjekket andre kampanjer som har gått viralt, og denne filmen slår alle andre tidligere virale kampanjer, sier Reinert «Ray Kay» OlsenWest Avenue Creative, som står bak jobben.

Her må det dog nevnes at DNB-filmen ligger et stykke bak Kitchen og Bufdirs reklamefilm for fosterhjem, «Matboksen», som til sammen har over 350 millioner visninger.

Den kjente musikkvideoregissøren har artister som Justin Bieber, Lady Gaga og Britney Spears på CV-en og utgjør den ene halvparten av West Avenue Creative. Tidligere TV 2-programleder Øyvind Fjeldheim utgjør den andre.

- Tatt på senga
Dette er den siste i en lang rekke filmer de har gjort for DNB. Oppgaven denne gangen var å lage en film som skulle bygge opp under sponsoratet av Lillestrøm, Strømsgodset og Vålerenga.

- Det er fotball-VM og kvinner i fotball er aktuelt, men det tok oss litt på senga at den ble så stor. Vi puttet 3.000 kroner på spredningen av den engelske versjonen, og neste morgen hadde den 1,2 millioner visninger. Det er rett og slett en film som engasjerer veldig, sier Fjeldheim.



- DNB er ikke et internasjonalt selskap. Hva skal de med 40 millioner visninger på Facebook?

- Det er et godt spørsmål. Det er uansett enormt stas å få internasjonal oppmerksomhet for at du har gjort et godt stykke arbeid. Det viser at du gjør noe riktig med markedsføringen din. Vi har også andre kunder som har internasjonale merkevarer, sier Fjeldheim.

- For DNB er det ikke de 40 millioner visningene som er viktig, det som er viktig for dem er de 1,3 millioner visningene i Norge. Det er også et ekstremt høyt tall når du bruker så lite på spredning, legger Olsen til.

DNB: - Et stort skifte
Merkevare- og markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB forteller at vi kan forvente oss flere slike filmer fra banken fremover og færre filmer som er laget med tanke på tv-skjermen.

- Vi har sluttet å produsere for tv og produserer i stedet for digitale medier. Vi ser at det vi produserer til digitale medier kan flyttes på tv, men det vi produserer for tv fungerer ofte ekstremt dårlig for digitale medier. Sånn sett markerer dette et ganske stort skifte for oss, sier Lunde.

Hun forteller videre at de har brukt en «symbolsk» sum på 100.000 i spredning på filmen for å sette segmentene på filmen.

- Denne filmen har spredd seg til Algerie og Frankrike og har blitt oversatt av en tv-kanal i Portugal. Den har virkelig tatt fyr, sier hun til Kampanje.

- Hvilken betydning har disse visningene for dere?

- De internasjonale visningene er bare en bonus for oss og utenlandskontorene våre. Det er ikke noe vi betaler for, men det er med på å forsterke fenomenet i Norge når folk får den i retur fra andre land.

Facebook først:

- Det vi produserer for tv fungerer ofte ekstremt dårlig for digitale medier, sier DNB-direktør Aina Lemoen Lunde.

- Må ikke føles som skuespillere
Reinert Olsen og Øyvind Fjeldheim har drevet West Avenue Creative sammen i tre år og har etter hvert funnet seg godt til rette i nisjen reklamefilmer på Facebook. Til sammen omsatte de to for drøye 18 millioner kroner i 2017, en dobling av tilsvarende tall i 2016. Overskuddet ble imidlertid ikke større enn 157.000 kroner, men her sluses mye av pengene over i de to reklame-hit'makerne egne selskaper. 

- Vi har sakte, men sikkert beveget oss mot reklamefilm i sosiale medier. De siste årene har vi gjort rundt 50 av dem, og målsettingen har vært å bli best. Nå føler vi at vi har knekket noen koder, sier Olsen.

«Hemmeligheten» er å styre unna filmer som kan forveksles med tradisjonelle tv-reklamer, forteller Olsen.

- Vi legger aldri ideen vår i tv-reklameboksen. Vi legger den alltid i de boksene som engasjerer i sosiale medier. Det kan være skjult kamera, sosiale eksperiment, musikkvideo eller motefilm. Ekte mennesker er veldig populært. Det må ikke føles som skuespillere, sier han.

West Avenue Creative teller ingen andre ansatte, men de anslår at de setter i gang et team på rundt 30 stykker når de produserer filmer for annonsører.

- Vi er et lite selskap og vi digger det vi holder på med. Dette føler vi er «the future of the commercial».