I kveld kunne Kjetil Try puste lettet ut, da det ble kjent at filmen «Just like the movies» som de har laget for flyselskapet Norwegian, sikret byrået en bronseløve i film. Produksjonsbyrå har vært Bacon Oslo

Try hadde fire filmer på shortlist, men bare én av disse resulterte altså i edelt metall.

Her kan du se filmen (artikkelen fortsetter under filmen):

To Grand Prix
I denne kategorien ble det delt ut to Grand Prix-løver i år – begge fra Procter & Gamble, men for ulike merkevarer.

Den første Grand Prix gikk til en kampanje for vaskemiddelet Tide, totalt fire filmer som alle harselerer med stereotypi i reklame. Den andre Grad Prix-løven gikk til P&G for den sterke filmen «The Talk».

Se begge filmene her (artikkelen fortsetter under filmene):



Få nordiske løver

Det ble heller ikke en stor løvefangst for reklamebransjene i våre naboland. Sverige fikk tre bronseløver i film og Danmark en bronseløve. 

Ingen av de nordiske landene fikk løver i noen av kategoriene Titanium, Sustainable Development, Creative Effectiveness eller Glass.

Uavgjort mellom Try og Anorak
Dermed blir det også uavgjort mellom Anorak og Try i kampen om å være mestvinnende, norsk byrå i år, siden begge byråene kan pakke med seg to bronseløver hver i kofferten.

Men siden begge løvene som Anorak har vunnet, har vært for Amnesty med kampanjen «Nødsignal», er det denne kampanjen som er mestvinnende norske jobb i år.

Les også: Anorak-sjefen jubler over Cannes-priser og ny eier - men fjoråret endte i minus

Også Morgenstern har bidratt til norsk løvefangst i år, med sin bronseløve for kunden Frivillig.no i utendørs-kategorien.