Som det globale reklamebyrået for bensinstasjonkjeden Circle K, måtte SMFB vri hodene sine når de skulle lage en kampanje for å få folk både i Europa og Nord-Amerika til å vaske bilene sine oftere.

- For mens salt utgjør truslene mot billakken i Skandinavia, er det sandstormer som er den største trusselen i Arizona. Vi måtte derfor utvikle et konsept som kunne fungere på tvers av klimaene i landene for man vasker bilen hos Circle K, forteller konsulent Torstein Drogseth i SMFB.

Derfor var ideen å utsette en bil med ett år med skitt på ett minutt.

- Vi vet at de aller fleste vasker bilen altfor sjelden. Med denne kampanjen ville vi på en morsom måte minne kundene våre på hva bilen deres utsettes for, og at man må huske å vaske bilen ofte nok, sier Susanne Edberg,  som er senior manager convenience marketing i Circle K Europa.

I filmene blir en bil bombardert med alt fra søle, fugleskitt, veisalt, pollen, sand, til skitten snø og sterk sol.

Til Kampanje forteller digital konsulent Kaja Gilje Sekse at bilen ikke blir bombardert med ekte, skitten snø.

- Det ble brukt spesialeffekter for å illustrere ulike typer skitt. Ettersom hele filmen ble produsert på samme sted og i samme omvendte bilvask, var det ikke mulig å faktisk ha sol, sandstorm, snø, og linende på samme sted, sier hun.

Kreativt team bak kampanjen er André Koot og Hans Martin Rønneseth i SMFB.

Produksjonsselskap er Giants & Toys og Linus Johansson på regi. Filmen er filmet i Bucuresti i Romania, og kampanjen vil  vises på tv, i sosiale medier og som online video.

Se filmen her:

Hans Martin Rønneseth og André Koot har vært kreativt team for reklamefilmen som er laget for Circle K. Foto: SMFB