- Vi har gått fra ett til tre byråer, og for å klare å ha maksimalt tempo fremover blir det en ny byråleder i Starcom slik at jeg får frigjort mer tid på forretningsutvikling og forsterke vår posisjon som det ledende byråmiljøet i Norge, sier Peder Mittet til Kampanje.

Mittet tar dermed en «Pelle» og blir sjef for alle de tre Publicis-byråene i Norge. I fjor ble det klart at sjefen for erkerivalen Carat, Pelle Stensson, ble sjef for alle Dentsu-byråene i Norge.

Les også: Stensson slipper Carat – blir sjef for alle Dentsu-byråene

- Går fra to jobber til én
Peder Mittet skal nå konsentrere seg om å lede Publicis Media i Norge som jobber med kunder Telenor, Storebrand, Circle K, Bertel O. Steen og Varner.

- Vi har på våre 15 år vokst fra tre til 120 ansatte, og fra ett til tre byråer - med Starcom,

Zenith og New Work. Det stiller nye krav til vår organisasjon, og dette er et av flere grep vi gjør for å utvikle oss videre, sier Mittet.

- Er dette en nyopprettet stilling?

- Jeg har egentlig hatt stillingen lenge, satt litt på spissen går jeg fra å ha to jobber til bare én.

- Så da blir det mindre å gjøre for Peder Mittet?

- Nei, det tviler jeg vel på. Men jeg frigjort tid på den daglige ledelsen av Starcom slik at jeg kan jobbe mer på tvers med forretningsutvikling i Publicis i Norge. Vi har store ambisjoner for hvert enkelt byrå, men ser også på det som en helhet, sier han.

Internt opprykk
Den nye Starcom-sjefen kommer fra egne rekker og heter altså Jon Axel Nævestad (38). Han har nærmest brukt hele livet sitt i Starcom og har jobbet i byrået siden 2006, hvorav de siste fire årene som forretningsdirektør med ansvar for flere av byråets største kunder. 

- Det har vært en utrolig spennende og lærerik reise så langt. Jeg har vært så heldig at jeg har fått lov til å jobbe med noen av kommunikasjonsbransjens beste folk og kunder i Starcom, og jeg gleder meg skikkelig til fortsettelsen. Ambisjonen er å vokse lønnsomt videre, mens vi fortsetter å holde den faglige fanen høyt. Starcom skal være det toneangivende mediebyrået, sier Nævestad.

Publicis-byråene hadde i 2016 en omsetning på 1,2 milliarder kroner og en byråinntekt på over 120 millioner kroner. Mittet sier det for tidlig å gå ut med tall for 2017, men går langt i å antyde ytterligere vekst for byrået som har doblet byråinntekten de siste fem årene.  

Les også: Nytt rekordår for Starcom - mer enn doblet byråinntekten på fem år

Ingen kvinnelige byråledere
Foruten Nævestad og Mittet selv ledes de to andre Publicis-byråene, Zenith og New Work av henholdsvis Tim Nilo og Christian Raae.

- Hvor er kvinnene i Starcom?

- Det sitter allerede to veldig flinke kvinner i toppledelsen med vår viseadministrerende direktør og HR-ansvarlige og vår økonmidirektør.

- Men er det ikke snart også på tide med en kvinnelig byråleder i Publicis i Norge?

- Jeg føler vi har god samvittighet når det denne gangen ble en mannlig byråleder i Starcom. Det handler om at det var Jon Axel Nævestad som var den beste kandidaten og den beslutningen er helt kjønnsnøytral. Vi har flinke kvinner i mange ledende rolle i systemet vårt og totalt så er det en liten kvinnelig overvekt i antall ansatte, sier Mittet.