- Jeg har nettopp sett filmen og jeg har trykket «like» på Facebook. Jeg synes den var litt morsom, men jeg har altså ikke hatt noe med denne filmen å gjøre, bare så det er sagt. Hehe, sier Kjetil Try, administrerende direktør i Try-konsernet, til Kampanje.

Han sikter til en film som reklamebyrået McCann står bak. Reklamebransjens eget organ, Kreativt Forum (KF), har i dag publisert en artikkel for McCann med den iøynefallende tittelen «Kjetil Try går til McCann». I filmen blir vi presentert for en liten gjeng McCann-ansatte som spiller seg selv i en høyst uvanlig jakt på ny sjef. Bakteppet er en serie virkelige oppslag på Kampanje om urolighetene i byrået det siste året. Slik oppstår ideen om å finne McCanns svar på Kjetil Try, som altså blir navnebroren og stålarbeideren fra Søgne. 

- Vi i McCann har vært på utkikk etter en ny daglig leder siden januar i år. Det vi ønsker oss mest av alt er en leder som er profilbyggende, modig og som brenner for kreativitet. Vi ønsker oss rett og slett en Kjetil Try. Og siden Reklame-Kjetil allerede var opptatt, så fant vi en annen en, sier nordisk sjef for McCann, Richard Bonner-Davies, til KF.   

Se filmen her: 

 

Try: - Har fått mange feiloppringninger:
Det dreier seg altså om en slags stillingannonse for reklamebyrået.

- Vi er jo ute etter en ny daglig leder, og her ville vi gjøre en liten sjarmoffensiv mot våre kollegaer i reklamebransjen. Det har vært en morsom fellesdugnad på huset med god hjelp fra Sheriff, sier Tone Angsund, sjef for Live i McCann.

Reklame-Try synes det var artig å se navnebroren.

- Jeg har aldri møtt Kjetil Try fra Søgne, men jeg har opp gjennom årene fått mange feiloppringninger, og det har sikkert han også, så jeg føler at jeg kjenner ham litt. Derfor var det morsomt å se ham på elektrisk skateboard og se ham prøve seg som daglig leder i et reklamebyrå, sier han til Kampanje.

Han er ikke sikker på om McCann oppnår det de ønsker med filmen.

- Om dette er en god annonse for å søke etter daglig leder kan ikke jeg svare for, men jeg har ingenting imot annonsen. For meg er det viktig at dette ikke kan misforstås og det tror jeg ingen gjør, sier Try.

Ønsket seg Try-oppskrift
I romjula kunne Kampanje melde at Linda Nordheim var ferdig som McCann-sjef. Den nordiske sjefen i McCann, britiske Richard Bonner-Davies, overtok jobben og den stillingen vil han ha inntil Nordheims erstatter er på plass.

Les også: Linda Nordheim gir seg som McCann-sjef: - På tide å gå videre

Les også: Norden-sjef Bonner-Davies: - McCanns prestasjoner har vært skuffende

Da Linda Nordheim kommenterte McCanns skuffende plassering i Byråprofil 2017, kom hun med uforbeholden ros av Kjetil Try og hans byrås 15 år lange seiersrekke i Byråprofil.

- Jeg synes det er sykt imponerende av Kjetil Try. Både Try og Pol har en særposisjon i forhold til å skape fantastisk kreative løsninger, og de har noen av de aller flinkeste kreative teamene. Så Kjetil Try kan invitere meg på en kaffekopp og fortelle meg oppskriften på hvordan man vinner Byråprofil 15 år på rad. Jeg tar med glede imot oppskriften, sa Nordheim til Kampanje.

Nordisk sjef for McCann, Richard Bonner-Davies, beskrev hans drømmekandidat slik:

- Selv om vi har et fantastisk team både i SDG og Drive, kan det godt hende at jeg vil se etter en Karsten Warholm-type til å lede byrået fremover – en vinner med vilje og handlekraft nok til og lykkes, sier Bonner-Davies.

Les også: - Try kan gjerne invitere på en kaffekopp og fortelle oppskriften

Liker McCann-filmen

- Om dette er en god annonse for å søke etter daglig leder kan ikke jeg svare for, men jeg har ingenting imot annonsen. For meg er det viktig at dette ikke kan misforstås og det tror jeg ingen gjør, sier Kjetil Try.