Sem & Johnsen Eiendomsmegling, som opererer i mellom- og høyprissegmentet i Oslo vest og Bærum Øst, ga reklamebyrået Anorak frie tøyler til å utforme en reklamekampanje for å forbedre meglerfirmaets posisjon i markedet. Derfor har boligannonsene til meglerkontoret nylig fått en ny vri. Kampanjen favner alt fra epler som virkemiddel til julehefter og tegneserier. Anorak og Sem & Johnsen har attpåtil oppfordret Finansavisens lesere til å sette fyr på Sem & Johnsen-annonser.

- Vi tør påstå at meglerbransjen er noe konservativ i sin kommunikasjon. Det er mange om beinet og alle sier nesten det samme. Vår strategi var regelrett at de skulle være enda mer seg selv og fokusere på de mest eksklusive og unike eiendommene, sier Nicklas Bohman, planner i Anorak.

Tenn på:

I kampanjen ble man oppfordret til å tenne på annonsen. Foto: Anorak

Økt trafikk
Reklamekonseptet ble lansert sommeren 2017. Nå kan Anorak fortelle at utover høsten og vinteren økte trafikken på Sem & Johnsens nettsider med over 100 prosent totalt.

- Vi har først og fremst vært opptatte av å ta ut et konsept som svarer opp posisjonen som står ledig i markedet. Med «Vi kan boliger utenom det vanlige», kan vi også tillate oss å presentere kommunikasjon innenfor eiendomssegmentet som er utenom det vanlige. Selv om oppgaven vår er å hjelpe dem med vekst og tilfang av nye riktige kunder har det vært fint å ta ut kommunikasjonen på eksisterende prosjekter i Sem & Johnsens portefølje, sier byråleder i Anorak, Torgeir Vierdal. Han forteller at målet er todelt;

- Det første er å befeste Sem & Johnsen som en solid, seriøs og «high-end»-eiendomsmegler. Det andre er å få flere mennesker til å oppsøke Sem & Johnsen, sier han. 

Se casefilm her: