I går var det igjen duket for storbegivenheten Super Bowl i USA, som ble arrangert for 52. gang. Finalen i National Football League (NFL)  er utvilsomt en av årets største sportsarrangementer og har derfor et enormt seerantall – noe som gjør Super Bowl til en stor markedsføringsmulighet for annonsører.

Kampen om reklameplassen er stor, og i følge Advertising Age ble det sendt hele 55 reklamefilmer i løpet av den cirka 5 timer lange sendingen fra Minneapolis. Tv-nettverket NBC skal ha tatt svimlende 5 millioner dollar per 30 sekunder reklametid, eller 38, 2 millioner norske kroner. For første gang på tre år ble reklameplassene helt utsolgt, noe som førte til annonserekord på 500 millioner dollar, i følge Adweek.

Her er Advertising Age sin liste over de ti beste filmene fra nattens sending. 

Amazons Alexa mister stemmen, og får hjelp av Rebel Wilson, Cardi B, Gordon Ramsay, og Sir Anthony Hopkins:

Andreplassen er det NFL selv som står for, der fotballstjernene Eli Manning og Odell Beckham Jr. gjenskaper det magiske øyeblikket fra «Dirty Dancing».

I noe som først ser ut som en filmtrailer, tar den australske skuespilleren Chris Hemsworth med seg amerikanske Danny McBride på en rundtur i Australia for Tourism Australia. 

Rengjøringsmiddelet Tide har virkelig vrengt lommeboka for årets Super Bowl, og produserte hele fire reklamefilmer med Stranger Things-stjernen David Harbour i hovedrollen. Under er alle filmene slått sammen. 

Også reklamefilmen til rengjøringsmiddelet Febreze imponerte i går når de innfører hashtaggen #BleepDontStink.    

Mobilselskapet Sprint presenterer oss for roboten «Evelyn», og for hva som skjer når roboter til slutt utsmarter mennesket.

Doritos utfordrer Mountain Dew i en stjernespekka musikkvideo med Game of Thrones-stjernen Peter Dinklage og Morgan Freeman i hovedrollene.

Toyota samler en prest, en rabbi, en imam og en munk til fotballkamp med budskapet «We are all one team». 

Skuespiller, komiker og produsent Keegan-Michael Key får låneprosessen til å virke enkel, for Quicken Loans. 

Rapperen Pras brukte muligheten til å lansere sin nye medieplattform Blacture. De var også den eneste annonsøren som valgte en stum reklamefilm helt uten replikker.