Anton Sport har de siste årene hatt en god vekst til tross for en krevende periode. Det har vært varme vintre med lite snø, og kalde somre, men den 86 år gamle sportskjeden har brukt mye tid og penger på å bygge opp de ansattes kompetanse. Det har betalt seg, ifølge markedssjef i Anton Sport, Gro Anita Staahle.

I 2016 hadde sportskjeden en «all-time-high» med driftsintekkter på litt over 400 millioner kroner, og et drifsresultat på 17 millioner. 

- Alt tilsier at 2017 blir enda bedre, forteller Staahle. 

Sport 1, hovedaksjonær i Anton Sport siden 2015, ligger fortsatt et lite stykke bak XXL og Gresvig, som driver G-sport, G-max og Intersport i Norge. 

XXL og Gresvig hadde henholdsvis en markedsandel på 27,6 og 28,5 prosent i 2016.  Sport 1 hadde 16,6 prosent. 

- Vil ha fokus på kunden
- I en bransje preget av store aktører, priskrig og rabatter, vil vi ha fokus på kunden ved å ta veiledning og ekspertise på alvor, sier Staahle. 

Anton Sport har også ryddet opp i leverandørene sine. Sportskjeden har nå satset på få gode leverandører, som leverer varer man ikke får andre steder. 

- Det har vært viktig for oss å ha et unikt varesortiment, sier Staahle. 

Vil tydeliggjøre kjedens posisjon
Nå vil Anton Sport fortelle utad at de er best på kompetanse og ekspertise. Tiden har kommet for å tydeliggjøre kjedens posisjon i markedet, forteller Staahle. 

Med seg på laget har de kommunikasjonsbyrået Frank, som skal jobbe med å utvikle merkevaren. Det er første gang Anton Sport ansetter et kommunikasjonsbyrå. 

- Vi skal først og fremst jobbe med kjedens kommunikasjonskonsept. Vi kommer til å legge fokus på det som differensierer Anton fra konkurrentene - at de har ansatte med kompetanse, som skal hjelpe kundene med å få mest mulig ut av sine interesser, forteller byråleder i Frank, Oscar Michaelsen. 

De vant byrårunden Anton Sport hadde før jul, og ifølge markedssjef Staahle var det to grunner til det; engasjement og dedikasjon. 

- I prosessen med noen inviterte byråer før jul, viste Frank den beste innsikten og forståelsen for våre utfordringer, og de imponerte oss med tanker om mulighetene fremover. Vi er spente på hva vi kan skape sammen, sier markedssjefen.

Sammen med Ida Mortensen skal Sara Flikkeid utgjøre kjerneteamet i Frank, som skal jobbe med Anton Sport fremover.

- Vi er utrolig glade for å få muligheten til å jobbe sammen med Anton Sport og å bidra med å skrive et nytt kapittel i en stolt historie som strekker seg helt tilbake til 1932, sier Sara Flikkeid.