Juliane Stensrud, Helena Egeland og Line Fjærvoll har gått sammen om å starte det nye byrået Mos. Den kvinnelige trioen kommer alle fra byrånettverket The North Alliance, hvor de har jobbet i henholdsvis reklamebyrået Anorak og designbyrået Bold. Nå skal de hjelpe norske startups gjennom Mos.

Med den raskt voksende oppstartscenen i Norge er det mye som ligger til rette for det nyetablerte byrået, som allerede kan skryte av å ha Mesh, Spiff og Dimension 10 på kundelisten.

- Det skjer mye spennende i den norske startup-scenen, og denne veksten i startup-miljøet gjør at vi blir gira på å hjelpe de nye bedriftene med å få det til. I tillegg er det fint å få komme inn tidlig og å være en bidragsyter fra starten, sier Helena Egeland.

- Vi ønsker å bruke vår kompetanse på å hjelpe startups med å bygge sin merkevare fra bunn. Når man har investert store summer i å utvikle fantastiske produkter eller tjenester, er det veldig dumt om ingen får høre om det. Vi mener det er helt essensielt også å bruke midler på kommunikasjon for å skape morgendagens bedrifter, sier Helena Egeland.

Utfordrer det etablerte
Rapporten «The State of the Norwegian Entrepreneurship» ,som ble lansert tidligere i høst, viser at to av tre nye arbeidsplasser i Norge er skapt i nye og unge bedrifter.

- Det er spennende å se at det etablerte næringslivet blir utfordret, og ifølge rapporten står startups for 90 prosent av de nyetablerte selskapene i Norge – vi tror at det her verdiskapningen og omstillingen av Norge skjer, og det ønsker vi å være en del av, sier Line Fjærvoll.

Mos ønsker å bryte med strukturen til de tradisjonelle byråene og starte en mer transparent og forenklet modell som er tilpasset de spesifikke behovene til startups.

- Det har aldri vært viktigere å kommunisere effektivt og bygge sterke merkevarer, særlig for startups. Her ser vi et potensiale i å bryte med det etablerte og bygge opp et helt nytt byrå på gründernes premisser. Vi har et stort nettverk som gjør at vi kan organisere og skalere oss ut fra våre kunders behov, noe som tillater oss å ta på oss oppdrag av ulike størrelsesordener, selv med et lite kjerneteam i bunn, legger Juliane Stensrud til.

- Ingen problematisk avskjed
Egeland og Stensrud kommer fra Anorak, mens Fjærvoll kommer fra Bold.

- Vi ønsket utfordringer og hadde et felles ønske om å starte for oss selv. Når det gjelder avskjeden med Anorak og Bold, så var den helt uproblematisk, hvor de ønsket oss lykke til, sier Egeland.

Egeland er klar for eventuelle utfordringer som måtte komme.

- Det å etablere oss et navn i en ny bransje er ikke nødvendigvis lett. Men ved å bidra med å bygge sterke merkevarer fra start, håper vi å kunne hjelpe startups med å bli morgendagens bedrifter.