Ice har startet opp et nytt samarbeid med reklame- og tv-produksjonsbyrået The Oslo Company. Tidligere har mobilutfordreren til Telenor og Telia på det norske mobil- og bredbåndsmarkedet jobbet med Erik Heisholts reklamebyrå Heisholt Inc.

Les også: Heisholt med på Ice-lansering

Og til å fronte den nye kampanjen har Ice og The Oslo Company fått en bransjekjenning til å stille opp. For i den mannlige hovedrollen er det tidligere tekstforfatter i McCann, Jeppe Christoffersen, som spiller. Christoffersen jobber nå i tv-produksjonsselskapet Seefood sammen med blant andre Espen Eckbo.

- Hvordan har det seg at en tidligere reklamemann dukker opp i en reklamefilm for Ice?

- Det kom i stand fordi min gamle kollega og makker fra Feelgood, Steffan Ludvigsen, og min tidligere sjef Magnus Ravlo Stokke jobbet med kampanjen, og da tenkte jeg at når de gjør det så er jeg trygg, sier Christoffersen.

- Hvorfor ville de ha med deg?

- Nei, de ville vel ha en lang, rar mann, tenker jeg, sier han.

- Trives du bedre foran kamera enn bak?

- Nei, det er nok ingen varig løsning, men det var veldig gøy å prøve og makan til hyggelig folk i både Oslo Company og Ice. Kunden sendte til og med blomster til meg etterpå, men jeg tror dette blir et eksempel på «don’t quit your daytime job», sier Christoffersen, som ikke har gitt seg helt i reklamebransjen ved å jobbe litt freelance for Alexander Reklamebyrå.

Se de nye reklamefilmene til Ice her.


Ville skape noe nytt

Kundeansvarlig i The Oslo Company, Simon Karlsson, sier det har vært veldig kult å jobbe med Ice.

- Det er noe spesielt å få lov til å jobbe med virksomheter som ser seg som utfordrere. Vi har forsøkt å lage en kampanje som fremstår som noe helt nytt og annerledes for merkevaren, og som har bred appell blant det norske folk. Vi har vel alle en liten skeptiker i oss, og innenfor telekommunikasjonsbransjen så er det mange relevante situasjoner å ta tak i og som forhåpentligvis folk kan kjenne seg igjen i, sier Karlsson.

- Hvorfor valgte dere den tidligere McCann-tekstforfatteren Jeppe Christoffersen til hovedrollen?

- Det har vært helt avgjørende å finne et par som fremstår troverdige og fungerer bra sammen. Derfor ble det en lang castingprosess hvor mange alternativer ble vurdert. Vi valgte ganske enkelt de to som fungerte best, og vi føler resultatet har blitt veldig fint.

Skal utfordre telegiganter
Ifølge den siste markedsrapporten fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet hadde Ice mer enn doblet sin markedsandel fra én prosent til 2,5 prosent fra første halvår 2015 til samme periode 2016, målt i antall abonnenter. Med den nye kampanjen Data Rollover fortsetter Ice å yppe seg med mobilgigantene Telenor og Telia.

Ice var det første mobilselskapet i Norge til å lansere Data Rollover, som gir forbrukeren muligheten til å ta med seg ubrukt mobildata fra forrige måned inn i ny måned. Men det tok ikke mange timene før OneCall kopierte konseptet som de har omdøpt til TaMedData. Tirsdag forrige uke kom det frem under Telenors presselansering av den nye ungdomssatsningen Yng at også de vil inkludere Data Rollover i sine abonnement. Ice tar imidlertid blåkopieringen som skryt.

Les også: Pol og Anti skal vinne unge mobilbrukere for Telenor

- Vi syns det er veldig bra å bli kopiert på dette. Det er først og fremst spennende å være først ute med Data Rollover, noe som vi ser utfordrer markedet. Når også Telenor og OneCall ønsker å tilby dette, blir det tydelig at dette var noe forbrukerne ønsket og savnet, sier markedssjef Tonje Opdal Vangsnes.

Vangsnes ser på kampanjen som et naturlig steg i takt med veksten og etterspørselen i markedet.

- Vi lykkes i å tenke nytt og annerledes. Og vi har for alvor blitt en utfordrer i bransjen slik som planlagt, sier Vangsnes.

Nytt byrå-samarbeid
Den nye kampanjen skal også gi Ice-abonnentene fri mobilbruk i EU og det er altså The Oslo Company som fikk oppdraget om å produsere og utvikle hele konseptet og står bak hele jobben.

- Hele kampanjen er basert på innsikten om at telekom-bransjen generelt ikke har høy troverdighet hos konsumentene. Det ga oss en perfekt mulighet til å dramatisere skepsisen i markedet mot telekom-leverandører, mener Simon Karlsson i Oslo Company.

Tidligere har Ice samarbeidet med reklamemann og kreativ direktør Erik Heisholt, men Ice sier det aldri var snakk om en langsiktig avtale med Heisholt, og at det er Oslo Company som har fått det fulle ansvaret for den nye kampanjen.

Ingen vil kommentere hvorvidt samarbeidet Ice har inngått med The Oslo Company er av langvarig karakter, men Ice-sjef Eivind Helgaker burde kjenne godt til det nye reklamebyrået og Oslo Company-direktør Christian Steen. De to jobbet sammen i Tele2 i mange år på starten av 2000-tallet.

Kampanjen er i disse dager å se på tv, i bybildet på utendørsplakater, på sosiale medier og på Youtube. Mediebyrået til Ice er Red.