For en måned siden skrev Kampanje at den premiereklare James Bond-filmen «Spectre» kunne bli utsolgt for reklameplass i Norge.

Og slik har det gått. Tre dager før premieren er Norges største selger av kinoreklame – Egmont-eide Media Direct Norge (MDN) – utsolgt for riksreklame til James Bond.

- Vi er nå utsolgt for riksreklame før James Bond-premieren på alle våre kinoer. Vi har opplevd et sterkt reklame-år hittil i 2015. Dette året har også storfilmene stått i kø. Og det er tydelig at annonsørene kjenner sin besøkelsestid, sier Bjørn Erling Ottersen, administrerende direktør i reklamesalgsselskapet Media Direct Norge, i en pressemelding.

-  For oss som jobber med kinoreklame er dette stort, sier Ottersen.

Også den norske storfilmen «Bølgen» denne høsten var sluttsolgt for riksreklame før den startet.

- Fortsetter denne reklametrenden på kino, så tror jeg ikke det tar lang tid før vi er utsolgt for riksreklame også knyttet til de største premierene i 2016. Vi har mange spennende kinopremierer foran oss. Det har også fått reklame-kjøperne til å gripe muligheten. De vet at kino har et attraktivt publikum, og at folk registrerer samt blir påvirket av reklame som blir kjørt på kino, sier Ottersen.

IRM-tall for per september viser at kino som reklamebærer øker med 1,5 prosent i et totalmarked som viser en nedgang på 0,4 prosent.

I 2014 var det bemørkt for kino-reklame i Norge. Mediebyråenes reklamekroner rant ut av kinosalene. Kinomarkedet hadde en omsetning på 48,3 millioner kroner gjennom mediebyråene i fjor. Det var en nedgang på hele 22,4 prosent sammenlignet med 2013.

Les også: Reklamekjøperne tar kino-bølgen

I 2013 brøt Oslo Kino med Capa for å bygge opp sitt eget datterselskap Media Direct. Nå eies både Oslo Kino og Media Direct av Egmont, som med Nordisk Film Kino sitter på Norges største kinovirksomhet. Capa er på sin side eid av Ratos og Bonnier.