Det begynte med at Gilde forsvant til Try og deretter kom nyheten om at ICA ble kjøpt opp Coop. I tillegg delte Tine reklamekontoen sin i tre og ga oppdraget til Try, SMFB og McCann.  Felles for alle de tre store annonsørene var at de jobbet sammen med reklame- og kommunikasjonsbyrået Los & Co.

Les også: - Klart for tidenes merkevare-comeback
Les også: - Ikke overraskende

- Det er aldri hyggelig å miste kunder verken store eller små. Men vi har klart å kompensere for dette gjennom å hente nye kunder og øke oppdragsmengden for eksisterende kunder, sier daglig leder i Los & Co, Jan Christian Fosseidbråten til Kampanje.  

Fortsatt jobber Los & Co med både Tine og Rimi, som er eiet av ICA, men fra 2016 må Fosseidbråten etter all sannsynlighet klare seg uten disse kundene.

Les også: Tre byråer vant Tine-millionene

- Det er tøft der ute, men vi klarte likevel gode tall for fjoråret, og sikter mot et godt resultat også i år, sier daglig leder Jan Christian Fosseidbråten i Los & Co.

Trimmet bemanningen
De kommende endringene har samtidig gitt byråleder Fosseidbråten muligheten til å skru litt på lagoppstillingen i byrået som jobber med kunder som SAS, Hurtigruten, Peppes, BMW og One Call. Han sier han nå har dratt litt på bemanningen i byrået som har vokst i rekordfart de siste fem årene med en omsetningsvekst på hele 120 millioner kroner.

Så langt har blant annet Per Kristian Voss Halvorsen sluttet i byrået, som ved inngangen til 2015 telte rundt 60 stykker.

Les også: Slutter i Los & Co

- Vi har gjort noen tilpasninger. Noen har gått, noen har kommet., og så har vi rekruttert folk med ny kompetanse både innenfor journalistikk, mediekjøp og analyse, sier han.

Ligger på bransjesnitt
Han sier byråomsetningen nok kommer til å falle noe for inneværende år, men at han er trygg på at lønnsomheten i byrået som la igjen nesten åtte millioner kroner på bunnlinjen i fjor og kan skilte med en driftsmargin på rundt 11 prosent, fortsatt vil holde seg i 2015.

I Kampanjes oversikt over norske reklamebyråer for 2014 er dette litt i overkant av den gjennomsnittlige driftsmarginen til de 30 største reklamebyråene i Norge. 

Les også: Live, Shift og Engine – vokser med nye byråer (krever innlogging)

- Hvordan ligger dere an i år resultatmessig?

- Per første august hadde vi 3,5 millioner kroner og det er ikke mange byråer som har bedre lønnsomhet enn Los & Co. Vi har derfor fortsatt muligheter til å investere i egen utvikling og det er helt avgjørende i en verden som endrer seg så kraftig, sier han.

- Kundene krever mer
Fosseidbråten gjennomførte for ikke lenge siden en større kompetanseheving for samtlige ansatte ved å sende hele huset på kurs hos Hyper Island. Det kostet to millioner kroner.

- Vi benytter den solide økonomien vi har bygget opp gjennom flere år i byrået, til å omstrukturere kompetanseprofilen og investerre i det kreative produktet, sier Fosseidbråten.

Ifølge Fosseidbråten blir det nemlig stadig tøffere å fange forbrukerens oppmerksomhet, noe som krever at man må mestre et bredt spekter av virkemidler.

- Kundene krever mer, og det er stadig flere om beinet. Samtidig er det tilfredsstillende å se at flere av våre kunder benytter seg av hele bredden av kompetansen vår som er alt fra design, digital spredning og innhold, sier Fosseidbråten

Nye kundeforhold
Han sier byrået i dag har flere store kundeoppdrag på vei inn, samtidig som nye allerede kundeforhold er i gang.

- Vi har også kapret nye kunder og kan nevne Tekna, Stamina, og økt oppdrags-mengde for blant annet Orkla-systemet. Flere nye kunder er også på vei inn, og vil bli offentliggjort i løpet av kort tid, sier Fosseidbråten.

Los & Co hadde i fjor 181 millioner kroner i driftsinntekter, hvorav 70 millioner kroner er byråinntekter. Sammenlignet med 2013 er driftsinntektene opp 45 millioner kroner. Byråinntektene er opp 14 millioner kroner fra 56,3 millioner kroner i 2013. Egenkapitalen er også styrket med to millioner kroner i perioden.