GK-sjef om Byråprofil-fallet: - Vi er ikke et «norsk» PR-byrå

Men Geelmuyden Kieses norske sjef Marit Høvik Hartmann ser en positiv utvikling.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Mandag morgen ble det klart at PR- og kommunikasjonsbyrået Zynk topper listen over «Årets PR-byrå» i Byråprofil, for tredje året på rad. På pallen havner også Trigger, som tar andreplassen, med nykommeren Try Råd på tredjeplass. Samtidig fortsetter PR- og kommunikasjonskonsernet Geelmuyden Kiese å rase på listen.

I 2018 var GK på en tredjeplass på Byråprofil, mens de i 2019 for første gang på flere år falt ut av topp fem i Byråprofil, som er landets største byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier.

I 2020 fortsetter PR-byrået fallet på Byråprofil, viser tallene til Kantar. 

Marit Høvik Hartmann har ledet GK i høst etter at hun overtok stafettpinnen fra Hans Geelmuyden da han gikk av som GK-sjef i august.

- Hva tror du det skyldes at GK har hatt en slik utvikling på Byråprofil, og falt såpass mye på to år?

- GK er et skandinavisk kommunikasjonsbyrå, ikke et norsk «PR-byrå», så denne kategorien er ikke lenger så betegnende for oss, sier Høvik Hartmann til Kampanje.

- Vi er eksempelvis fortsatt det byrået som globalt er nominert i flest priser i det internasjonale Content Marketing Awards. Når det er sagt, jobber vi alltid intenst for å bli bedre, uavhengig av kategori, fortsetter GK-sjefen.

Les også: Ny GK-topp: - Bransjen har et problem og det skal fikses

- Påvirket oss positivt

Markedsdirektøren i Kantar, Ingvar Sandvik, tror GKs nedtur kan ha sammenheng med sommerens store mangfoldsdebatt i PR-bransjen, hvor Hans Geelmuyden ble en av de mest sentrale stemmene.

- Det må åpenbart skyldes intern uro og uheldig sak i media. Men GK har kommet sterkt tilbake tidligere, og det kan de fortsatt gjøre i årene fremover, sier Sandvik i Kantar. 

På spørsmål om sommerens mangfoldsdebatt har påvirket GKs score negativt svarer Høvik Hartmann følgende:

- GK har hatt mangfold i formålsparagrafen siden 1989, fordi mangfold er en forutsetning for kreativitet og for å forstå samfunnet vi er en del av. Debatten i sommer har påvirket oss positivt ved at vi har fått enda større bevissthet rundt betydningen av mangfold, og vi har styrket strategien vår for mangfold.  

- Hva skal til for å snu utviklingen?

- Vi ser allerede en positiv utvikling, i år har vi fått et tyvetalls nye kunder, og resultatene våre er over forventning, svarer GK-sjefen.

Se hele oversikten over de beste byråene i kategorien «Årets PR-byrå» her: Zynk til topps igjen

Kampanje kårer nye kategorivinnere i Byråprofil hver dag klokken 10 denne uken. Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets PR-byrå» på Byråprofil 2020. Zynk til topps igjen

Plassering Byrå Endring fra i fjor
1.  Zynk (1)
2.  Trigger (2)
3. Try Råd (-)
4. Apeland (4)
5. Kruse Larsen (3)

 

GK-sjef om Byråprofil-fallet: - Vi er ikke et «norsk» PR-byrå