TV 2 om tele-toppenes minister-flørt: - Naturlig at de er opptatt av egne rammevilkår

Viser samtidig til at kanalen har «gode avtaler» med flere av de største TV-distributørene i dag.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kampanje kunne i går fortelle om TV-distributørenes ønske om et møte med kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). I et brev stilet til den nye statsråden kommer det frem at telekom-selskapene Telia, Telenor og Altibox samt interesseorganisasjonene Kabel Norge og IKT Norge har tatt initiativ til et slikt møte.

- Vi vil bidra til å skape en forståelse for hvordan verdikjedene fungerer. Både innholdsprodusentene og distributørene spiller viktige roller. De som har ideen og produserer innholdet er veldig viktige, men de som setter innholdet og sikrer at kunden får et godt og variert tilbud er også bidragsytere. Et tilleggselement her er også at distributørene er en aggregator av innhold som bidrar til at kundene enkelt kan velge og få lett tilgang på godt journalistisk innhold. På en tid med mye fake news og desinformasjon er det en veldig positiv side av saken, sier administrerende direktør i IKT Norge, Øyvind Husby, til Kampanje.

Bakgrunnen for møtet er ifølge distributørene et ønske om å finne løsninger som kan hindre nye konflikter i TV-markedet med det resultat at hundretusenvis av TV-kunder mister tilgangen til sine kanaler.  TV 2 har de siste par årene ligget i betente konflikter med alle de store TV-distributørene og ligger i dag i en snart 90 dager lang konflikt med Altibox.

TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand viser til at det norske mediekonsernet har en rekke avtaler med de store distributørene i dag.

- Vi har gode, langsiktige avtaler med Telenor, og Telia, men også Allente og RiksTV, fordi vi alle ser verdien av et fremtidsretta samarbeid. Vi har et felles mål om å løfte det norske innholdet, og få det bredt ut på alle plattformer, noe som er viktig, og helt nødvendig, skal vi kunne fortsette å investere i godt norsk innhold framover, sier Willand til Kampanje.

Les også: TV-distributører vil ta opp TV 2-konflikt med kulturministeren: - En veldig spesiell situasjon

- Naturlig og bra

I brevet som er sendt fra Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde kommer det også frem at en ny avtale om kommersiell allmennkringkasting bør adresseres. TV 2 har i dag en avtale som sikrer kanalen en kompensasjon på opptil 135 millioner kroner i året for at kanalen skal produsere allmennkringkasterinnhold.

- TV 2s avtale med myndighetene rammer inn oppdraget vårt som allmennkringkaster. Den avtalen er svært viktig for mediemangfoldet i Norge. At ulike miljøer kommer med innspill til en fremtidig avtale, er både naturlig og bra. At distributørene er opptatt av sine egne rammevilkår er også helt naturlig, svarer Willand. 

Kulturdepartementet opplyser overfor Kampanje at møteforespørselen er til behandling i departementet så heller ikke de ønsker å uttale seg på nåværende tidspunkt

 

TV 2 om tele-toppenes minister-flørt: - Naturlig at de er opptatt av egne rammevilkår