Anti stiller på Gullfisken for første gang: - Vinnersjansene er 50/50

Lørdag er det duket for reklamebransjens store festkveld og prisutdeling «Gullfisken». Se alle kandidatene her.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Gullfisken henger veldig høyt. Det er en av de vanskeligste konkurransene å vinne. Det blir vanskeligere og vanskeligere å lage store og brede reklamefilmer, sier reklamesjef i Anti, Torstein Drogseth.

Anti er ett av syv byråer som stiller med nominasjon når Gullfisken går av stabelen lørdag kveld. I tillegg til Antis ene nominasjon, stiller Try og Pol med tre nominerte reklamefilmer, Per Høj har to nominerte, mens Anorak, Nord DDB og Morgenstern har én nominasjon hver.

- Gullfisken er nesten som 100 meter sprint i friidrett. Det er en av de mest ikoniske konkurransene vi har, sier Drogseth.

Les også: Desta Marie Beeder og Jan Thomas skal lede «Gullfisken»

Det er første gang Anti er nominert til Gullfisken.

- Vi er et litt annerledes byrå som har prøvd å lage annerledes ting. De filmene har ikke nådd helt opp, så nå er vi både stolte og glade.

- Hvordan anser du vinnersjansene deres?

- De anser jeg som 50/50. Enten så vinner vi, eller så vinner vi ikke, sier Drogseth.

Se alle de nominerte nederst i saken. I fjor var det for øvrig reklamebyrået Morgenstern som stakk av med Gullfisken for sin reklame «Mandag på lørdag». Det var første gang Morgenstern gikk helt til topps i konkurransen.

Les også: Morgenstern-sjefen om Gullfisken-seieren: - Et euforisk og historisk øyeblikk

Reklamesjef:

Torstein Drogseth, reklamesjef i Anti, forteller at januar-sølvfisken de fikk på kroken i januar i fjor, var byrårets første noensinne.

Nominert med ekskunde

Det er Telenors reklamefilm «IRL for Bruk Hue» som er Antis lodd i Gullfisken. Filmen vant sølvfisken for januar 2023 og drevet frem av kreatørteamet Elise Apall Bjørgsvik og Bjørn Solli. Dette ble imidlertid et av de siste prosjektene Anti gjorde for Telenor, forteller Drogseth.

- Telenor er ikke lenger kunden vår, men mens de var det så lagde vi en kortfilmen og et undervisningsopplegg rundt «Bruk hue». Dette var et opplegg som ble brukt av foreldre, frivillighet og skoler. Da Telenor ønsket å gå bredere ut med dette, så lagde vi en reklamefilm av materialet, forklarer Drogseth.

- Hvordan vil du si at reklamefilmen stiller seg i rekken av alt dere har gjort?

- Vi er stolte av «Bruk hue», ikke bare det folk flest har sett med denne reklamefilmen, men hele undervisningsopplegget. Det har gitt utrolig gode resultater og bedre nettvett hos unge mennesker, sier Drogseth og fortsetter:

- Det var et omfattende prosjekt hvor vi fikk god innsikt i målgruppen og problemstillingene unge sårbare mennesker står ovenfor. Det var veldig givende.

Se Anti og Telenors reklamefilm her:

- Skal stryke skjorta

- Hvordan har reklameåret 2023 vært vil du si?

- For oss har det vært som alle andre år, kjempekrevende. Vi har følt at vi har klart å utvikle oss, og samtidig blitt et bedre byrå tross tørke i bransjen. Vi har sluppet unna permitteringer og å si opp folk. Vi har prioritert folkene, og det får vi betalt for, sier Drogseth.

Selv om de tøffe økonomiske tilstandene til stadighet har blitt omtalt, mener han kvaliteten på det bransjen leverer har holdt seg godt.

- Jeg mener det har vært et veldig bra år kreativt. Det har ikke vært like dårlig kreativt som på bunnlinjen. Det er mange som har laget mye bra, og det ser vi også på Gullfisken. Det kunne sikkert vært mer konkurranse, men av det som har blitt laget er det mye som ser bra ut, sier Drogseth.

- Og nå stiller dere opp med deres første nominasjon på lørdag. Det må være litt spesielt?

- Ja, det er jo det. Vi er veldig happy. Vi føler at det har vært litt stang ut i juryrommene tidligere, men denne gangen var det stang inn, sier han.

- Har det blitt kjøpt inn nye dresser og kjoler til lørdagens festkveld?

- Det er jeg usikker på, men at skjortene skal strykes, det skal de, sier Drogseth.

Gullfisken 2023Her er de nominerte

Måned Byrå Annonsør Vinnerfilm
Januar Anti Telenor IRL for Bruk Hue
Februar Try DNB DNB ungmilliarden
Mars Morgenstern Finn.no Barnevogn
April Per Høj Storebrand Familien
Mai Pol Helsedirektoratet Snakk sammen
Juni Nord DDB Entur Getaway
Juli Try Ikea Magevirus/Sofatrekk
August Pol Vy Ved første blikk
September Pol Vy Sammensveiset gjeng
Oktober Anorak BankID Glupsk nonne
November Try Telia Deilig er jorden
Desember Per Høj Smash! God helg da dere!

Anti stiller på Gullfisken for første gang: - Vinnersjansene er 50/50