Sølvfisken for April går til reklamebyrået Per Høj og Storebrand for vinnerfilmen «Familien».

Juryen mener filmen er «en nær, lun og lett historie fra nåtiden om fremtiden, mennesker imellom, som har skrelt bort det potensielt svulstige, visjonære og tidvis skremmende om fremtiden som det er lett å ty til når man beskriver fremtid i et tight reklamefilm-format».

Teamet som står bak reklamefilmen, er kreatlrene  Mads Rønold og Øyvind Waage, konsulent Håkon Fretheim, prosjektleder Magnhild Foldøy og planner Patrik Bergfjord.

- Vi forsøkte å lage en film om fremtiden uten at det skulle bli svulstig eller klisjéprega, og tenkte at folk som spiller seg selv noen år frem i tid var en fin måte å unngå det på. Også likte vi tanken på at forestillingen ble satt i gang av et klapp, litt som når regissører gir klarsignal til skuespillerne, sier kreatørene. 

Les også:  Storebrand spiller på humor i ny kampanje: - For mange unngår å ta stilling til fremtiden

Filmen er en del av en serie med flere filmer med ulike situasjoner, par og familier, med ulike fremtidsforestillinger. 

- Altfor mange utsetter eller unngår å ta stilling til egen fremtid, kanskje på grunn av alvoret som ligger i det eller at det oppleves som litt vanskelig. Derfor viser vi i disse filmene frem noen som har funnet en litt artigere måte å ta stilling til fremtiden på. Jeg håper disse filmene kan inspirere flere til å ta grep om egen økonomi, sier markedsdirektør i Storebrand, Camilla Haveland

Reklamefilmen er produsert av produksjonsselskapet B-Reel Films, med Sacarias Kiusalaas på regi og Fiffi Kjell som produsent. Her kan du se hele filmen: