Creuna-sjefen slutter når Knowit og Creuna slås sammen på nyåret

Birgitte Angelil forlater Creuna Norge etter over 15 år i selskapet, de siste to som daglig leder.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Tidligere i høst ble det kjent at Knowit kjøper fullservicebyrået Creuna for å «styrke posisjonen på det nordiske markedet». Oppkjøpet betyr at Knowit Experience vokser til rundt 900 ansatte og antallet ansatte i hele Knowit-konsernet øker til rundt 2.600. 

Les også: Knowit sluker Creuna - vil bli ledende i Norden

Teknologi- og designbyrået Creuna, som har kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland, har vært ledet av administrerende direktør Torstein Harildstad som i oktober fortalte at han kom til å forlate selskapet når kjøpet sluttføres.

Nå er det klart at også sjefen i Creuna Norge, Birgitte Angelil, slutter i selskapet. Angelil har vært i Creuna siden år 2000, først som rådgiver, deretter som direktør for forretningsutvikling og i januar 2019 ble hun administrerende direktør i Creuna Norge. 

Les også: Angelil blir ny sjef i Creuna Norge

Amund Brandsrud, leder for Knowit Experience Oslo og ny daglig leder for Creuna Norge, bekrefter at Angelil slutter i selskapet.

- Birgitte blir ikke med videre og går tilbake som partner i Eltek Holding, sier Brandsrud til Kampanje.

Ny daglig leder:

Amund Brandsrud tok over som daglig leder i Creuna Norge 1. desember og er nå daglig leder i både Creuna og Knowit Experience Oslo frem til sammenslåingen hvor Creuna-merkenavnet strykes. Foto: Knowit

- Operere som ett selskap

Knowits kjøp av Creuna er blitt godkjent av Konkurransetilsynet og gjennomført, og eierskapet til Creuna AS er overført til Knowit AB.

- Selve transaksjonen i oppkjøpet ble gjennomført den 30. november og oppkjøpet ble endelig den 1. desember, sier ny daglig leder Amund Brandsrud.

På Creunas egen hjemmeside understreker selskapet at oppkjøpet ikke vil ha noen betydning for deres eksisterende kundeforhold.

- Creuna AS vil fortsatt være et selvstendig selskap, dog med nye eiere, et stykke inn i første kvartal 2021, skriver selskapet.

På sikt er planen at Creuna-identiteten skal erstattes av Knowit Experience Oslo. Creunas tjenestetilbud skal integreres i det nye selskapet.

- Vi jobber med integrasjonen med de to organisasjonene som er i full gang. Også er planen å operere som ett selskap fra 1. februar, sier Brandsrud.

Les også: Torstein Harildstad forlater Creuna

I dag står åtte personer, inkludert Brandsrud, oppført i setrale ledelsesroller på Creunas nettside

- Er dette den nye ledelsen i nye Knowit/Creuna eller kommer det endringer her?

- Vi jobber med organiseringen av det sammenslåtte selskapet. Den nye organisasjonen vil være klar cirka 1. februar, når vi etter planen formelt blir ett selskap.

Kampanje har vært i kontakt med Birgitte Angelil ved flere tilfeller, men hun har så langt ikke kommet tilbake til Kampanje med kommentarer.

Da hun tok på seg sjefsjobben i januar 2019, uttalte hun at hun gledet seg «til å kunne bidra til å løfte frem et enda mer offensivt og integrert Creuna.»

- Det er fremdeles min lidenskap og målsetting med å lede Creuna, sa Angelil i et intervju med Kampanje i fjor høst.

Creuna-sjefen slutter når Knowit og Creuna slås sammen på nyåret