I en pressemelding heter det at Knowit Experience kjøper Creuna for på den måten «styrke posisjonen på det nordiske markedet.» Oppkjøpet betyr at Knowit Experience vokser til rundt 900 ansatte og antallet ansatte i hele Knowit-konsernet øker til rundt 2.600.

- Vi ser at utviklingen til digitale forretningsmodeller øker takten ute hos våre kunder. Med Creuna på laget, blir vårt tilbud innen digital transformasjon det sterkeste i det nordiske markedet. Vi gleder oss til å ta imot våre nye kolleger fra Creuna, sier Per Wallentin, konsernsjef i Knowit i en melding.

Les også: Koronadipp på 20 mill. for design- og teknologiselskap

Det svenske, børsnoterte IT-selskapet priser det norske design- pg reklamebyrået til 178 millioner svenske kroner, eller nærmere 190 millioner kroner norske. Prisen kommer frem i en børsmeldingen Knowit sendte ut torsdag morgen. 

Oppgjøret skjer i en kombinasjon av kontanter og aksjer, der 50 millioner svenske kroner betales i cash og resten  i form av enten aksjer eller kontanter.

Ifølge meldingen supplerer selskapenes tilbud i markedet hverandre godt, innen både digital strategi, datadrevet salg og markedskommunikasjon.

- Vår ambisjon er å være det ledende byrået innen datadrevne kundeopplevelser i Norden. Med kompetansen og lidenskapen Creuna har for å utvikle sterke merkevarer og brukeropplevelser, styrker vi vår posisjon ytterligere. Samtidig blir vi en enda mer attraktiv arbeidsgiver med spennende utviklingsmuligheter for våre ansatte, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør og leder for Knowit Experience.

Knowit har lagt bak seg to år med sterk vekst, og endte i 2019 på en omsetning på 1,22 milliarder kroner i Norge.

Tapte rekordmye penger
Det er et Creuna som har tapt mye penger som nå slukes av en konkurrent. Byrået endte opp med et stort underskudd på 15 millioner kroner før skatt i fjor. Byråinntekten falt med 17,2 millioner kroner, eller 13 prosent. 

Les også: Rekordstore tap for ny Creuna-sjef: - Vi skal tilbake til å levere solide tall

I meldingen heter det at «fusjonen og integrasjonen av Creunas virksomhet med Knowit Experience vil gi betydelige synergier på kostnadssiden». Dette kombinert med nye forretningsmuligheter er på samme tid «ventet å gi positiv lønnsomhetsutvikling.»

Vraker Creuna-merkevaren
Knowit forventer at oppkjøpet vil ha en positiv innvirkning på resultatene allerede fra 2021.

- Sammenslåingen av Knowit og Creuna er en spennende satsning som vil gi våre ansatte helt nye karrieremuligheter. Vi deler sentrale verdier og lidenskapen for å hjelpe kundene våre å bygge sterke merkevarer, sier Torstein Harildstad, konsernsjef i Creuna.

De to organisasjonene vil bli samlet under merkevaren Knowit Experience.

Knowit Experience er et forretningsområde innen Knowit med rundt 600 spesialister innen teknologi, design og kommunikasjon – og med kunder innen en rekke sektorer, blant annet innenfor offentlig sektor, varehandel og helse.

Creuna på sin side er et nordisk digitalbyrå med rundt 300 ansatte i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Den nye og sammenslåtte enheten vil dermed telle rundt 900 stykker.

Kontrakten i forbindelse med oppkjøpet av Creuna vil bli sendt til Konkurransetilsynet for godkjenning. Oppkjøpet vil bli sluttført etter godkjenning fra konkurransemyndighetene, som er forventet å skje i november.