Tidligere Red Media-partner slutter i Dentsu – nå skal han jobbe med helsen

Etter et langt liv i norsk kommunikasjonsbransje, skal Christian Espeseth ta over som sjef for et internasjonale helse- og Omega3-selskap.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter mange år i samme byrågruppe, i først mediebyrået Red Media og senere Dentsu, slutter Christian Espeseth i kommunikasjonskonsernet som kjøpte mediebyrået han var med å starte. Mediebyrået Red Media Consulting ble etablert helt tilbake i 2005 av blant andre Espeseth, og var den gang et friskt pust i den norske mediebyråbransjen og et byrå som stod utenfor de store grupperingene.  

- I 15 år har jeg har hatt gleden av å være med på en fantastisk reise sammen med herlige partnere, kollegaer, kunder og ikke minst min aller beste venn og partner i livet, Nils Røang, sier Christian Espeseth (58) til Kampanje.

Når han nå forlater Dentsu-gruppen er det til fordel for en ny jobb som administrerende direktør i ImmunoPharma, et selskap med virksomhet innenfor utvikling og salg av «nutraceuticals og pharmaprodukter i den globale helseindustrien.» Han startet i sin nye jobb første november.

- Arbeidslivet går videre?

- Det har det alltid gjort, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende reisen og møte nye kollegaer både i Norge og resten av verden. Jeg ser frem til en veldig spennende fremtid innenfor en bransje som er i en enorm utvikling, sier han.

Les også: Superinfluencer selger for over 100 millioner på TikTok – her er den nye shoppingtrenden

Det som fikk oss på jobb klokka seks om morgenen var lidenskapen, jakten på faglig utvikling og ikke minst spenningen som alltid har preget vårt arbeid. Christian Espeseth, tidligere Red-gründer og byråleder

Espeseth på inntektstoppen

Men vi må dvele litt ved Christian Espeseths tid i Dentsu og i Red. Espeseth bygget opp Red sammen med Sigurd Vik og nå avdøde nå avdøde Nils Røang. Etter hvert kom også Magnus Strømnes Bøe og Maria Aas-Eng inn på eiersiden. I 2018 solgte de byrået Dentsu for 200 millioner kroner, hvorav 100 millioner ble betalt ut i kontanter. Gjennom en earn out-avtale fikk gründerne også godt betalt i årene som fulgte. Det har gitt Espeseth gode inntekter og skattelistene viste at også i 2022 hadde Espeseth den høyeste inntekten i bransjen med 16,9 millioner og en formue på over 31 millioner kroner.

- Blir jobben i ImmunoPharma like lønnsom som årene i Red og mediebyråbransjen?  

- Skattelisten i fjor har ingenting med lønn å gjøre. Man må forstå at lønn er en ting og det som fremkommer på skattelistene er noe annet, sier Espeseth.

- Men det har vært økonomisk hyggelig for deg å jobbe i byråbransjen?

- Ja, men det var aldri drivkraften til verken Nils eller meg, og heller ikke exit-strategier. Det som fikk oss på jobb klokka seks om morgenen var lidenskapen, jakten på faglig utvikling og ikke minst spenningen som alltid har preget vårt arbeid. Det har vært en fantastisk morsom reise fra dag en i alle disse årene, sier han.

Les også: Solide millioninntekter blant byrålederne - tidligere Red-gründer på inntektstoppen

På jobbinspeksjon:

Christian Espeseth har allerede vært på fabrikkbesøk sammen med Kim Øien som er en av aksjonærene i ImmunoPharma. Også Espeseth er aksjonær i selsakpet. Foto: Privat:

- Verdens beste arbeidssted

Ved inngangen til 2023 kunngjorde Dentsu at Espeseth ga seg som byråleder i Red Dentsu X, som byrået lenge het. Inn kom Adrien Bjørnskau som ny byråleder og Espeseth gikk over i en stilling som Chief Growth Officer. Den stillingen hadde han i ti måneder.

- Var det klart at du skulle slutte da du ga deg som byråleder?

- Jeg var klar på at jeg ønsket en endring, 15 år er lang tid og for selskapet er det også fint med endring. Jeg har vært 23 år i kommunikasjonsbransjen og det er jo også stund.  Dette har også vært en prosess for meg, sier han.

- Hva tenkte du da du gikk ut døra i Dentsu for siste gang?

- Jeg tenkte at dette er verdens beste arbeidssted med verdens beste kolleger og når jeg først skulle gjøre noe annet så var jeg glad for at det virkelig var noe helt annet enn det jeg har gjort de siste årene. Det har vært 15 helt fantastiske og de fleste av dem sammen med min kjære Nils. Skulle jeg blitt i bransjen ville jeg ikke vært i nærheten av å bytte arbeidssted, sier Espeseth.

- Du ble den siste av grunnleggerne som gikk ut Dentsu-døra?

- Ja, men mange av de herlige kollegene vi har fått lov til å jobbe med er der fortsatt. Det er gjeng med fantastiske personer som jeg også er glad for at jeg kan jobbe videre med, sier han.

Skiller lag:

Konsernsjefen i Dentsu Norge, Paal Fure, sammen med dagens byråleder i Red Dentsu X, Adrien Bjørnskau, og tidligere byråleder og gründer av mediebyrået Red, Christian Espeseth, som nå forlater Dentsu.

Skal jobbe videre med Dentsu

Som toppsjef i Immunopharma vil nemlig Espeseth være en kunde av Dentsu-huset.

- Immunopharma er kunde på huset og det har jeg tenkt å fortsette med. Jeg får i min nye jobbe ansvaret globalt og heldigvis finnes det Dentsu-kontorer i hele veren. Så jeg kommer ti å treffe på Dentsu-folk neste år i USA blant annet, sier han.

ImmunoPharma arbeider i dag innenfor tre kjerneområder gjennom sine tre selskaper, Mycotec, som driver forskning og produktutvikling innen immunforsvar og kreftterapi, nettbutikken Nordic Healthy Living og Omega 3-selskapet Eqology. Ifølge Espeseth omsetter selskapene allerede for en milliard kroner og Espeseth har vært styreleder i det ene av de tre selskapene i noen år allerede, mens et annet Immunopharma-selskap har vært kunde av ham i Dentsu.

- Vi lever i en verden full av store helseutfordringer. For vi blir alle eldre, men hva blir vi eldre til? Immunopharma handler om at vi skal ha en helse som holder gjennom hele levetiden, sier Espeseth.

Dentsu-sjef Paal Fure forteller at det var et følelsesladd øyeblikk da de takket av Espeseth.

- Jeg har alltod hatt stor beundring og respekt for han, derfor var det en ren glede for oss begge da vi kunne begynne å jobbe sammen da Red ble en del av det som nå er Dentus. Det har vært et utmerket samarbeid, sier Fure til Kampanje.

Espeseth har vært med lengre enn noe avtale skulle tilsi, understreker han.

- Det er vi veldig takknemlige for. Når han får en sånn mulighet som dette, er det helt fantastisk. Jeg er sikker på at han vil mestre det veldig godt.

Les også: Byråkjempe legger ned satsing etter under ett år - tidligere konsulenttopp slutter

Tidligere Red Media-partner slutter i Dentsu – nå skal han jobbe med helsen