Gir seg som toppsjef i Red Dentsu X – ny byråleder er allerede på plass

Men Christian Espeseth forsvinner ikke ut av Dentsu-bygget. - Har fått en drømmerolle, sier han.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det er klart for et nytt byrålederbytte i Red Dentsu X. Ny sjef blir Adrien Bjørnskau som den siste tiden har ledet mediebyråvirksomheten i byrået. Men Dentsu lar ikke dagens Red-sjef forsvinne langt av gårde. Christian Espeseth går nå inn i en ny rolle i byrågruppen som direktør for vekst, eller chief growth officer. Det er en ny stilling som inngår i ledelsen av Dentsu i Norge.

- Få om noen har et tydeligere growth mindset enn Christian, og han er brennende opptatt av kundenes suksess og ikke minst har han erfaring innen alle våre forretningsområder innen media, creative og CXM. Han har gjennom sine 25 år i ulike fremtredende roller i ulike byråer en unik bredde i sin faglige plattform - innen kommunikasjon, forretningsutvikling og marketing – og i hans nye rolle vil han kunne jobbe enda bredere faglig, både lokalt og internasjonalt, sier konsernsjef i Dentsu Norge, Paal Fure.

Christian Espeseth mener hans nye stilling er «en drømmerolle».

-  Det å være med å forme fremtiden til både markedet, kundene og Dentsu, er superspennende, sier han.

Les også: Hopper av konsulentkarusellen for å bygge opp ny Dentsu-satsing: - Skal jobbe med en legende

- Det er en timing for alt

Christian Espeseth tok over som sjef i Red Dentsu i 2020 etter Maria Aas-Eng, men han har vært sentral i det meste ved Red siden starten for 15 år siden. Byrået ble blant annet startet opp av Espeseth og hans gode venn og forretningspartner, Nils Røang.

- Det er en timing for alt og etter 15 år og en sinnssyk reise med verdens mest fantastiske kolleger der vi har gründet, bygget og implementert Red inn i et herlig konsern, ser en seg selv i speilet og sier «what's next», sier Espeseth.

- Og det gjorde du nå?

- Ja, vi har fått til masse i Red og nå handler det om å ta med seg den erfaringen videre inn i konsernet. Dentsu har masse å by på nasjonalt og globalt, så nå skal jeg bidra til å at vi jobber enda bredere og dypere med kundene, kolleger og fagområder.

Han sier Red-konseptet alltid «har bygget på én ting og det er vekst.»

- Det preget både Nils og meg. Vi har vært opptatt av vekst hele veien. Et selskap som ikke vokser er per definisjon i stagnasjon. Da faller inspirasjonen, nysgjerrigheten og gleden over å finne nye muligheter.

Les også: Priser Red-gruppen til 200 millioner – partnerne fikk utbetalt rundt 100 millioner i kontanter (abo.)

- Jeg er en kundemann

Christian Espeseth sier han raskt ble enig med seg selv om å fortsette i Dentsu når det først var snakk om å gjøre noe annet.  

- Nøkkelen her lå i og se at Red, med unntak av 2008, har vokst i alle år siden starten for 17 år siden. Nå ville jeg gjøre noe annet, men samtidig ta med meg hele erfaringen fra Red. Den muligheten har jeg nå fått i konsernet. Men jeg skal fortsette med kunder, Jeg er en kundemann.

- Skal du finne nye inntektsstrømmer for Dentsu?

- Ja, men svaret på det spørsmålet har et «men». Vi skal finne viktige områder for kunden slik at de øker sine forretningsresultater. Det er kjernen i det vi skal gjøre. Det er en jomfruelig verden nå der alle leter etter nye muligheter. Vi har bedre data, bedre tech og kan mer om kundereisen. Nå må vi sy dette sammen for å skape en bedre forretning for våre oppdragsgivere.

Espeseth vil i tillegg til å jobbe med kunder også være sentral i utviklingen av Dentsus eksisterende tjenester og utvikle nye tjenester som for eksempel «metarverset, gaming, AI og bærekraft.»

- Da regner Kampanje med at du allerede har en avatar i Metaverse?

- Good point. Just wait. Men nå skal jeg være leder av Red Dentsu X en liten stund til før Adrien tar over. Da kommer det masse tid til akkurat dette. Men ta med ro, det skjer mye spennende fremover sammen med våre herlige spesialistmiljøer. Gjennom tett samarbeid på tvers skal vi garantert bidra til vekst både hos kunder og hos oss i Dentsu.

- Så vi finner deg ikke på metaverset?

- Ikke enda dessverre og ikke på den måten du spør. Men vi er der på den måten som gjør at vi kan løfte kundens resultater, sier han. 

- Opplever en uro i marked

Den nye Red Dentsu X-sjefen er inne i sitt tiende år i byrået.

- Jeg har vært med på en lang og fin historie i et selskap som jeg er blitt ordentlig glad i. Jeg har vokst litt opp i kulturen til Nils (Røang, red. anm) og Christian og jeg har store ambisjoner med å videreføre den, sier Adrien Bjørnskau.

Den siste tiden har han jobbet som operativ leder i et tospann med Christian Espeseth, så rollebyttet blir sånn sett ikke en stor overgang for Bjørnskau.

- Hvilke ambisjoner har du for Red Dentsu X?

- Vi skal fortsette å vokse og beholde posisjonen vi har på markedet når det gjelder strategi, og sørge for at forretningsresultatene til kundene våre vokser. Vi skal være et litt annerledes byrå i markedet.

Red Dentsu X hadd en omsetning på drøye én milliard kroner i 2021 og et resultat før skatt på 36,8 millioner kroner. Både omsetning og resultat skal ha vokst i fjor, men heller ikke Red Dentsu X er skjermet for usikkerheten som rådet i annonsemarkedet ved starten av året.

- Vi opplever selvfølgelig at det er en uro i markedet og det er flere av våre kunder som er forsiktige inn i 2023, men foreløpig har vi en god fart og det er fortsatt mange kunder som ønsker å investere og lykkes, så det går bra med oss, sier Bjørnskau. 

Gir seg som toppsjef i Red Dentsu X – ny byråleder er allerede på plass