Hopper av konsulentkarusellen for å bygge opp ny Dentsu-satsing: - Skal jobbe med en legende

Mediebyrågruppen Dentsu vil sikre seg flere konsulentoppdrag.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommunikasjonskonsernet Dentsu ønsker å satse mer på konsulenttjenester og henter inn Henrik Lervold til å lede en ny satsing som heter Dentsu Consulting. Fra før er Dentsu tungt til stede i markedet for medier, kreativt og digitale kundeopplevelser. Nå vil de også ta en større del av konsulentoppdragene.

- Vi ser en økende etterspørsel fra administrerende og kommersielle direktører, og forretningsutviklere etter strategiske consulting tjenester. Dette har vært en del av vår virksomhet lenge, men for å møte dette økte behovet i markedet videreutvikler vi nå consulting-feltet, sier Dentsu-sjefen Paal Fure til Kampanje.

Det er en person med mye erfaring fra å jobbe i konsulentselskaper som nå kommer til Dentsu og Fure.

- Henrik Haakestad Lervold har takket ja til å lede denne virksomheten i Norge. Ikke bare har han den nødvendige kompetansen, han har også relevant erfaring fra både B2B og B2C og fra ulike sektorer og virksomheter, sier Paal Fure.

Les også: Dentsu-sjefen med spark til konkurrentene: - Vi har trukket oss fra flere pitsjer

Det går fort i konsulentverden også, men det jeg gleder meg til er å jobbe i et hakket mer kreativt miljø. Henrik Haakestad Lervold, Dentsu

- Et område ingen helt har tatt

Henrik Haakestad Lervold har rukket å jobbe i de fleste store konsulenthusene. I løpet karrieren har han vært både i Deloitte, CapGemini, PWC og nå sist fra KPMG der han var markedsdirektør.

- Da denne muligheten dukket opp var det for godt til å være sant. Å ha den formidable styrken og kompetansen til Dentsu i ryggen gjør meg trygg på at dette vil lykkes og at vi vil bli en nær, viktig og relevant rådgiver for ledere i norske selskaper, sier Henrik Lervold til Kampanje.  

Han sier han kom i kontakt med Fure og Dentsu før sommeren etter å ha gått «svanger med en slik forretningsidé en stund. Det viste seg at Dentsu hadde en tilsvarende ambisjon og plan.

- Jeg har tenkt en stund på hvordan det ville være å putte konsulentverden inn i et medie- og reklamebyrå for på den måten å gjøre markedsstrategiene mer forretningsnære. Også viste det seg at Dentsu hadde en tilsvarende ambisjon og plan. Det er et område ingen helt har tatt og da jeg kom i dialog med Paal kjente vi sammen at dette kunne bli veldig bra, sier han. 

Les også: Går fra PwC til erkerivalen: - Klin umulig ikke å takke ja

Gleder seg til å jobbe med «en legende»

Lervold sier han under Dentsu-paraplyen vil kunne trekke veksler på «en allerede sterk merkevare samtidig som man vil ha et sterkt konsern i ryggen.»

- Det vil være veldig komplementerende til det Dentsu allerede er veldig bra på så det vil være en bra match businessmessig samtidig som det personlig for meg er gøy å jobbe med en legende som Paal, sier han.

Selv om han ikke har jobbet i byrå, har han i konsulenthusene jobbet mye med markedsføringen og kjenner godt til mange av byråene på markedet.

- Det er en bransje jeg kjenner godt.

- Mange sier man ofte jobber i lengre prosesser i konsulenthusene, og at det går raskere i byråverden. Har du fått på deg joggeskoa?

- Det går fort i konsulentverden også, men det jeg gleder meg til er å jobbe i et hakket mer kreativt miljø. Det skal bli bra, sier Lervold.

Dentsu er fortsatt Norges største mediebyrågruppe med god margin. I fjor hadde Dentsu Norge en omsetning på 2,8 milliarder kroner på sine mediebyråer Carat, Iprospect og Isobar. Datterselskapet Red Dentsu X hadde i tillegg en omsetning på en drøy milliard kroner. 

- En videreutvikling av den bransjeglidningen

For noen år siden kunne en ofte lese om konsulenthusenes inntog på byråmarkedet gjennom flere oppkjøp og opprettelsen av egne avdelinger som ta en større andel av de mer designdrevne oppdragene. Men de siste årene har stadig flere byråmiljøer som Noa Consulting, Oceans og Publicis svart med å satse mot konsulentbransjen.

- Det er mange consulting-miljøer som dukker opp i byråene for tiden, er det denne veien Dentsu nå legger ut på?  

- Dentsu globalt har allerede en consulting virksomhet og det har vi også hatt i Norge lenge, men vi har ikke tydeliggjort det på denne måten før nå, sier Fure.  

- Tidligere skrev Kampanje mye om konsulenthusene som skulle ta over byråmarkedet, er pendelen nå i ferd med å gå andre veien ved at det er byråkonsernene som vil spise seg inn på konsulentmarkedet?

- Dette er muligens en videreutvikling av den bransjeglidning vi har sett over flere år. Det er gledelig å se at vi og flere andre har en økende etterspørsel etter denne type konsulenttjenester, sier Dentsu-sjefen.

Les også: Giganter kaster seg over norsk byråmarked

Hopper av konsulentkarusellen for å bygge opp ny Dentsu-satsing: - Skal jobbe med en legende