Else Kåss Furuseth lover «girl power» på TVNorge: - De eldre gubbene har gått til TV 2

Programlederen kommer med flere stikk mot konkurrentens humorsatsing.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Else Kåss Furuseth er godt i gang med planleggingen av sitt nye talkshow på TVNorge. Det skal ikke på lufta før til neste år, men onsdag var den folkekjære komikeren likevel på plass på Warner Bros. Discoverys høstlansering for å kaste glans over arrangementet.

Hun har tidligere ledet programmer som «Mandagsklubben» og «Else om: Selvmord» på TVNorge. Nå gleder hun seg til å gjøre comeback i kanalen etter et opphold i NRK.

- Jeg er veldig glad for å være her, og nå som noen av de eldre gubbene har dratt til TV 2 så er det bare å gønne på med enda mer «girl power» i hele TVNorge-systemet, sier hun til Kampanje.

Som Kampanje omtalte forrige uke, har TV 2 fått flere negative reaksjoner på at kanalens humorsatsing nesten utelukkende frontes av menn. TV 2 har den siste tiden hentet inn profiler som Espen Eckbo, Harald Eida og Bård og Vegard Ylvisåker fra TVNorge. Sammen med den originale «Senkveld»-gjengen Harald Rønneberg, Thomas Numme og Truls Svendsen skal de ta opp humorkampen med TVNorge.

- Å «safe» det så til de grader at hele satsningen frontes av hvite menn rundt 50, kan nok straffe seg relativt raskt. Humor bør føles friskt for å funke, og å ikke ta med en eneste ung person eller kvinne, eller person med flerkulturell bakgrunn i miksen føles støvete, har juryleder for Humorprisen, Fanny Vaager, sagt til Kampanje.  

Les mer: TV 2s humorsatsing får refs: - Frontes av hvite menn rundt 50

- Blir enda mer plass til damer her

Else Kåss Furuseth har fått med seg saken og kommer med et lite stikk til TV 2s mannsdominerte humorlag.

- Da blir det enda mer plass til damer her. Heldigvis er det jo vilt mange morsomme damer, så hele diskusjonen føles jo utdatert, mener hun og viser til humortalenter som Martha Leivestad, Marlene Stavrum og Maria Stavang.

- De er dritrå, men komikermiljøet i landet er lite, så det er bra med konkurranse, mener Furuseth. 

- Spiller det noen rolle for deg hvilken kanal du er på? Eller har TV-kanalene blitt så like at du kan være hvor som helst?

- Jeg har jo vært i flere TV-forhold enn i flere virkelig forhold i livet, og jeg har kost meg absolutt alle steder. Det viktigste er at noen har lyst til å lage noe bra, men jeg synes jo både TVNorge og NRK, hvor jeg fortsatt også lager radio, er kjempefine steder å være, sier Furuseth.

Les mer: TVNorge tar opp kampen med «Gullrekka» - slik blir høsten på Warner Bros. Discovery

Aktuell med nytt program:

Jon Almaas er en av TVNorges største profiler og i høst blir det dobbel dose med både «Alle mot alle» og «Kamikaze». Foto: Eivor Eriksen

- Har ikke hørt et kvekk

Jon Almaas er, som alltid, en av TVNorges sentrale programlederprofiler denne høsten. Han skal ikke bare lede «Alle mot alle», men han får også et helt nytt humorprogram som heter «Kamikaze». Der skal de tre laglederne Calle Hellevang-Larsen, Mia Hundvin og Magnus Devold utføre en rekke pinlige oppgaver med skjult kamera ute blant folk.

- Hvordan tror du det blir?

- Jeg vet at det blir moro, pinlig og ubehagelig, men det er mest for de som utfører oppgavene, ikke for oss som ser på, heldigvis, sier Almaas.

Almaas tar den skjerpede humorkonkurransen fra TV 2 med stor ro.

- Det har alltid vært en greie, men jeg tror det er seerne som til syvende og sist bestemmer hvem som er best på humor.

- Hva tenker du om at dine tidligere kolleger har meldt overgang til TV 2?

- Det har jo blitt sånn nå, folk flytter rundt. Noen er på kontrakt, noen er tilknyttet en kanal, noen er litt på VGTV, også er de på TV 2, før de hopper videre til TVNorge. Folk får gjøre som de vil, mener Almaas. 

Han sier videre at han tror at seerne ikke tenker over hvilken kanal de ulike profilene er tilknyttet. 

- Jeg var jo kjempenervøs når jeg skulle gå fra NRK til TVNorge, og tenkte at mange kom til å mene masse om det, men jeg har ikke hørt et kvekk. Det er ikke en person som har sagt noe til meg om at det var overraskende eller trist eller leit eller bra, folk bare driter i det. De ser på TV og hvem som jobber hvor, det ikke er så farlig, sier han. 

Les mer: Gjenforenes i Norske Talenter: - Dette har jeg lengtet etter

- Flere menn ønsker å stikke seg frem

- TV 2 har fått refs for at humorsatsingen deres stort sett frontes av «hvite menn rundt 50». Hva tenker du om det? 

 - Jeg har ikke sett på TV 2s lineup, for å være helt ærlig. Så jeg vet ikke hva de har, men det er jo flest menn som driver med fjernsynsunderholdning. Det har kanskje noe å gjøre med at det er flere menn som ønsker å stikke seg frem og som vil være morsomme på TV, enn det er damer, tror Almaas og legger til at de har «masse bra damer i TVNorge».

På spørsmål om han har blitt oppringt av TV 2, svarer Almaas at han aldri har fått en telefon fra kanalen. 

-  Jeg er nå på TVNorge og jeg er veldig glad for at jeg er på vinnerlaget, for å si det sånn. Jeg blir skikkelig stolt når jeg ser lineupen vår, sier han. 

- Faktisk tenker jeg at det er litt dårlig gjort å ha så mange gode, spennende og morsomme programmer samme høst, for det blir jo en knockout-seier.

Les også: For seks år siden ble det totalfiasko – nå varsler TVNorge-topp ny kamp om TV-helgen

Else Kåss Furuseth lover «girl power» på TVNorge: - De eldre gubbene har gått til TV 2