For seks år siden ble det totalfiasko – nå varsler TVNorge-topp ny kamp om TV-helgen

- Vi må bygge og snu seervaner, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Nafisa Zaheer Journalist

For første gang tar TVNorge opp kampen med NRK og TV 2 på en av ukas aller helligste TV-dager, fredag, og det med seerfavoritten «Norske Talenter», som tidligere har vært å se på TV 2.

Programmet skal ledes Solveig Kloppen med Stian Blipp som en av dommerne. De lar seg ikke stresse av konkurransen med «Forræder» og selveste «Gullrekka». Blipp mener de stiller med et «ekstremt konkurransedyktig» program.

- Det har entusiasme, sinnssyke talenter og alt som skal til for å lokke seerne til TVNorge på en fredagskveld, sier han til Kampanje.

- Folk kan se på «Forræder» på TV 2 Play og på oss når det faktisk går på TV, sånn at man ikke henger bakpå. De andre greiene kan man se på når som helst, skyter Solveig Kloppen inn.

Både Blipp og Kloppen på plass da Warner Bros. Discovery presenterte sin høstmeny på Odeon i Oslo onsdag formiddag. Den består blant annet av velkjente konsepter som «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og helt nye konsepter som «Kamikaze».

Les mer: TVNorge tar opp kampen med «Gullrekka» - slik blir høsten på Warner Bros. Discovery
 

- Vi må bygge og snu seervaner

Ifølge programdirektør Magnus Vatn er det langt ifra tilfeldig at det er nettopp «Norske Talenter» som sparker i gang fredagssatsingen. De har gjort et «massivt researcharbeid» og svarene de har fått peker i én retning. TV-seerne savner «Norske Talenter», som sist gikk på lufta i 2019 på TV 2.

- Veldig mange følte at de manglet ting de kunne se sammen hjemme på en fredag, og det håper vi å få til nå, sier Vatn til Kampanje.

Programdirektøren erkjenner at TV-seerne stort sett har tatt i bruk to knapper på fjernkontrollen når de har satt seg ned i sofaen på fredager.

- Konkurransen er der uansett og så må man ha selvtillit og stamina til å finne det det riktige programmet. Vi må bygge og snu seervaner, og det kan ta tid.

Et av målene er å øke Warner Bros. Discoverys andeler i det lineære TV-markedet.

- Er dette også en større satsing på TVNorge som kanal?

- Vi har vært litt sløve. Det går an å ri to hester og i en litt for lang periode red vi bare den ene, Discovery+. De største programmene våre er store både lineært og digitalt. Er historiene relevante nok for de ulike målgruppene, så blir det sett.
 

Satser stort:

Warner Bros. Discoverys egne undersøkelser viser at folk har savnet å se «Norske Talenter» på skjermen. I høst er Solveig Kloppen tilbake, denne gangen på ny kanal og med et helt nytt dommerpanel. Foto: Eivor Eriksen

- Spennende og interessant

 Mediedirektør Jarle Thalberg i mediebyrånettverket GroupM er positiv.

- Det er spennende og interessant at de gjør denne satsingen. Det er ikke noe de har turt å gjøre tidligere, sier mediedirektør Jarle Thalberg i GroupM.Selv om konkurransen i TV-helgen er sterk, tror Thalberg det er større muligheter for TVNorge på fredager enn på lørdager, der «Skal vi danse» og «Stjernekamp» i stor grad deler markedet mellom seg.
«Norske Talenter» må likevel belage seg på hard konkurranse fra etablerte konsepter som «Forræder» på TV 2 og «Gullrekka» på NRK.- Jeg tror det kan gå bra. «Norske Talenter» har en historikk og et navn, så de har muligheter til å få gode seertall gitt at de promoterer satsingen på egne og kjøpe kanaler, sier Thalberg.- Er etterspørselen i reklamemarkedet stor nok til å bære satsingen?- TV-markedet har lenge vært utsolgt, men akkurat nå er det ledig kapasitet. Når høsten kommer, og annonsørene forhåpentligvis kommer tilbake, så er det bred etterspørsel og spesielt etter brede programmer som folk sitter sammen og ser på.

Gikk på kjempesmell i 2017

Forrige gang TVNorge yppet til kamp om TV-helgen var på lørdager i 2017. Det endte med et realt mageplask. Storsatsingen «Lost in Time» skulle kombinere TV-underholdning med TV-spill, og hadde det norske teknologiselskapet The Future Group i ryggen.

Dessverre sviktet teknologien som skulle la TV-seerne ta del i moroa fullstendig på premieren. Seertallet stupte, programmet ble midlertidig tatt av lufta og til slutt fulgte bare 50.000 sendingen.

- Satte denne opplevelsen en støkk i organisasjonen og tenker dere på det når dere skal satse igjen?

- Jeg tror ikke det går an å sammenligne disse formatene. «Norske Talenter» er et tradisjonelt helgeformat for hele familien, sier Magnus Vatn.
 

For seks år siden ble det totalfiasko – nå varsler TVNorge-topp ny kamp om TV-helgen