Lørdag var «Lost In Time» tilbake på skjermen etter at programmet fikk innvilget en utvidet påskeferie på tre uker av TVNorge. Denne gangen fungerte teknologien som planlagt og TVNorge kunne kåre to vinnere som stakk av med 499.000 kroner hver.

Les mer: TVNorge tar nyvinning av lufta: - Gir «Lost In Time» en kort pause

Likevel fortsatte seertallet å falle. Lørdagens program hade 52.000 seere, ned fra 63.000 seere på forrige program, og godt under halvparten av de 111.000 som så premieren.

- Det er veldig lett å forstå fallet i seertallene fra premieren. Seerne har sagt tydelig fra at de vil vite at teknologien faktisk fungerer, før de skrur oss på igjen. Men på tredje forsøk har vi endelig skapt tv-historie. Sammen med The Future Group og Fremantle Media er vi en del av en teknologisk revolusjon, og vi er utrolig stolte av det og glad for at vi ikke ga oss ved første hinder, sier programdirektør i TVNorge og Discovery, Eivind Landverk.

Sendepausen har TVNorge, Fremantle Media og The Future Group brukt til å kvitte seg med «små barnesykdommer og større serverproblemer», som gjorde at tv-seerne enten ikke fikk tatt i bruk appen eller at TVNorge ikke klarte å samle inn nok data til å kåre en vinner.

- Teknologien som ligger bak dette konseptet er banebrytende. Den er utviklet i Norge av et norsk selskap, men er oppsiktsvekkende også internasjonalt. Teknologien vil i fremtiden kunne implementeres og utvikles i nye sjangere for innovativ historiefortelling med levende bilder. Mange land viste interesse for formatet under tv-messen i Cannes, men har avventet at barnesykdommene skulle bli løst. Det ble de på lørdag, fortsetter Landsverk.

Det er ifølge programdirektøren ikke et alternativ å ta programmet av lufta igjen.

- Vi fortsetter fem lørdager fremover. Vi håper selvsagt at seertallene tar seg opp, når seerne ser at det faktisk går an å spille med samtidig som det skjer på skjermen. Oddsen for å stikke av med inntil en million i premiepenger betydelig større enn i Lotto-sendingen.

Dokumentarserien «Marcus & Martinus» hadde 57.000 seere i forkant av «Lost In Time».

TVNorge opplever bedre seertall ned sin søndagsrekke. «Neste sommer» hadde 350.000 seere på søndag, «Thomas Giertsen: Helt perfekt» hadde 270.000 seere og «71 grad nord - Norges tøffeste kjendis» hadde 265.000 seere.