Arbeidet med posisjonering og ny merkevarestrategi starter opp allerede denne høsten, før arbeidet med å omprofilere alle Gresvig- og G-Max-butikkene tar til.
- Utrullingsplanen er satt til første kvartal neste år. Da begynner det. I tiden frem til det skal vi jobbe med merkevareplattformen og hvem vi skal være fremover, sier den nye markedsdirektøren i Gresvig, Anders Bristøl.
Som Berge er også Bristøl ganske fersk i Gresvig-systemet. Han startet opp i februar etter å ha jobbet i både Craft og The North Face.
- Hvor mye kommer det til å koste å omprofilere så mange butikker?
- Det må vi se på i tiden som kommer. Det er utrolig vanskelig å estimere kostnaden på dette og det er heller ikke et tall vi fokuserer på nå. Nå handler det om å samle oss om én merkevare for på den måten gjøre det enklere å satse og tydeliggjøre merkevaren Intersport. Vi vil også gå mye mer sammen med Intersport International om å utvikle den digitale plattformen, sier Bristøl.
Det er en gigant i sportsindustrien som Gresvig nå knytter seg enda tettere opp mot. Siden starten for femti år siden har Intersport International utviklet seg til verdens største aktør innen sportshandel, med en butikkomsetning på rundt 110 milliarder kroner i 2018 og mer enn 5.500 tilknyttede butikker i 43 land. Gresvig er en av 13 Intersport-eiere.
- Får dere en merkevare-mal fra Intersport som dere må følge?
- De har akkurat utviklet en ny merkvareplattform på Intersport International som passer oss veldig godt. Jeg tenker at hvis du tar det beste av G-Sport og Intersport, så får du Intersport i Norge. De legger ikke så stor vekt på de nordiske kategoriene som det vi gjør, men i forbindelse med vår nye pilotbutikk utvikler vi dette sammen, sier han.
Gresvig har de siste årene kjempet i et marked som domineres av XXL, men der konkurrenten kan bruke hele markedsbudsjettet på XXL, har Gresvig måtte bruke pengene på å forvalte tre merkevarer.
- Endte dere opp med å smøre pengene for tynt utover?
- Det er klart det blir mer krevende med flere kjeder, sier han.
- Blir markedsbudsjettet mindre som en følge av dette, eller blir det å bruke like mye penger?
- Det er noe av det løpet vi skal gå opp fremover. Men nå kan vi i hver fall putte alle pengene i en pott. Så vil det sikkert komme en evaluering på sikt hvordan vi eventuelt kan effektivisere dette. Men det er ikke lagt noen plan på dette enda, sier han.
- Men Intersport kommer til å bli mer synlig som merkevare i Norge fremover?
- Vi kommer til å bli langt mer synlig og langt mer synlig på de rette stedene, også må vi klare å ta en posisjon mot kundene. Vi kommer til å satse knallhardt på fag og service, men samtidig får vi stordriftsfordelene fra verdens største sportshandelsaktør, så vi vil også ha svært konkurransedyktige priser, sier han.
Etter det Kampanje forstår ønsker Gresvig med sin nye merkevareposisjonering å gå i en annen retning av konkurrenten XXL. Bristøl sier det viktigste blir å løfte Intersport i bevisstheten til kundene.
- Ser du på Norsk Kundebarometer og Gresvig og Intersport så må vi opp som preferert merkevare, sier han.
Intersport samarbeider i dag med reklamebyrået SMFB, et reklamebyrå den nye e-handelsdirektøren Njål Berge har et spesielt hjerte for etter at han var med å etablere byrået for mange år siden.
- Hvem skal dere jobbe med når dere starter merkevarejobben?
- Vi er fortsatt litt på mandagen her, men vi skal legge en tydelig strategi og det er viktig ikke å gjøre noe forhastet nå. Vi må ha nye avtaler som er tilpasset oss som én kjede. Men vi har ikke begynt på en prosess der vi skal bytte ut noen og vi er utrolig fornøyde med samarbeidspartnerne våre på byråsiden, sier Bristøl.