Administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, Lars Kristian Lindberg, slutter i Rema 1000. Samtidig har også markedsdirektør Cecilia Arnesen sluttet, det melder Nationen

- Jeg bekrefter at jeg ikke lenger jobber i Rema 1000. (...) Utover dette har jeg ingen kommentar, skriver Lindberg i en SMS til Nationen.

Senere er det også blitt sendt ut en pressemelding der det heter:

- Jeg vil takke for flotte år i Rema 1000. Det har vært et privilegium å jobbe i dette fantastiske selskapet gjennom ti år. Jeg vil takke samtlige kjøpmenn og kollegaer som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med. Jeg vil også takke Ole Robert for et godt samarbeid og tilliten han har vist meg. Når våre veier nå skilles - så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser frem til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i pressemeldingen fra Rema.

Også toppsjefen selv, Ole Robert Reitan, er sitert i meldingen. 

- Lars Kristian Lindberg har lang og bred erfaring fra ulike stillinger hos oss, og har bidratt på en positiv og offensiv måte i Rema 1000. Vi ønsker Lars Kristian lykke til videre – og takker for ti fine og produktive år sammen, sier administrerende direktør i Rema 1000 Ole Robert Reitan i pressemeldingen.

Rema 1000 avviser overfor Kampanje at avgangen har sammenheng med den nye bestevenn-strategien eller appen Æ.

- Lars Kristian Lindberg slutter i REMA 1000 grunnet organisatoriske endringer hos oss, det har ingenting med Æ eller leverandørstrategi å gjøre, sier Ann-Kristin Pettersen i kommunikasjonsavdelingen i Rema 1000.

Rema 1000 samler nå ansvaret for kategori, innkjøp, distribusjon og industri under Morten Gabrielsen, administrerende direktør i REMA Distribusjon og REMA Industrier.

- Betyr dette at dere samtidig vil gjøre noen endringer i strategien, eller gå bort fra bestevenn-strategien?

- Vi ønsker å koordinere og effektivisere driften ytterligere. REMA 1000 søker alltid etter løsninger som effektiviserer driften slik at vi kan holde prisene ut til kundene våre lave, sier Pettersen.

Det var langt bedre stemning i Rema 1000 i januar i år, da Lars Kristian Lindberg frontet den storstilte lanseringen av appen Æ.

Les mer: - Vi skal «grabbe Kiwi by the handlepose»

Siden har omsetningen stupt i takt med fallenede markedsandeler og et omdømme i fritt fall. 

Tall analysebyrået Nielsen la fram i august viste at kjedens markedsandel falt med 1,2 prosent i første halvår i år til 23,7 prosent.  I april i år viste en undersøkelse fra Kantar TNS at kjedens omdømme hadde falt med 32 poeng fra året før. Kjeden havnet da på 67. plass av de 70 bedriftene på listen og Rema 1000-grunnlegger Odd Reitan har senere innrømmet at det ble gjort feil, skriver NTB. 

Les også:  Rema-salget fortsetter å falle