The Oslo Company snapper ny reklamesjef fra Kitchen: - Som å flytte inn i kollektiv med de to gærne fetterne

Lise Marie Mørkved slutter som innholdssjef i Kitchen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

The Oslo Company henter inn Lise Marie Mørkved som ny reklamesjef. Mørkved har jobbet i Kitchen de siste fem årene hvor hun har ledet innholds- og performancesatsingen Publicis Shift, tidligere Kitchen Shift.

- Lise Marie er en av bransjens mest spennende og toneangivende ledere. Hun har kanskje ikke vært den som har jazzet mest om det selv utad, men hun har en imponerende track-record, sier byråleder Christian Steen til Kampanje.

Mørkved har tidligere jobbet som kreativ leder og strategisk rådgiver i Renommé Communication og har bakgrunn fra både TV-produksjon og digitalbyrå. 

- Hennes tanker og tilnærming til oppgaven er fremoverlent og annerledes, og det liker jeg veldig godt. Dessuten er vi begge hellig overbeviste om synergienes som eksisterer i mellom kommersiell og redaksjonell kreativitet, fortsetter Steen.

- Stas å være med på laget

Lise Mørkved sier hun har fulgt med på The Oslo Company og gründerne Christian Steen og Trond Kvernstrøm fra sidelinjen siden de startet opp.

- Jeg har hele veien vært fascinert av hvordan de har klart å kombinere reklame og TV-produksjon. Både Christian og Trond har vært tidlig ute med nytt tankegods i hver sin del av bransjen, og er ikke redd for å utfordre konvensjonelle måter å jobbe på. Jeg liker «driven» og at man alltid utforsker hvordan noe kan gjøres smartere eller bedre, sier Mørkved til Kampanje.

Mørkved begynte i The Oslo Company tirsdag forrige uke og sier hun allerede er imponert over sin nye arbeidsplass.

- Nå har jeg bare vært i den nye jobben i ei uke, men det er vanvittig hvor mye som går gjennom systemet. Det er kun mulig med gode strategier og robuste kreative konsepter i bunn, og et agilt og løsningsorientert team. Stas å være på dette laget. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med kundene, som Maarud, Norges Energi og Dominos.

- Hvordan blir det å forlate Kitchen?

- Jeg har hatt seks veldig lærerike og morsomme år i Kitchen og Publicis, fått mange gode venner og vært med på spennende endringsprosesser. Klart jeg kommer til å savne kollegaer og kunder. Det blir litt som å flytte «hjemmefra», og inn i kollektiv med de to gærne fetterne bort i gata. Litt skummelt, men du vet det blir utfordrende og gøy.

Les også: Dominos Pizza lanserer sin første kampanje utviklet av The Oslo Company

Nå har vi satt oss nye mål, tilfører nye ressurser og får en litt ny form. Christian Steen, byråleder The Oslo Company

Går inn i ledergruppen

Mørkved vil inngå i byråets ledergruppe og vil ta ansvaret for å videreutvikle byråets kreative evner og leveranser innen reklame.

- Dette gir meg muligheten til å fokusere mer på de kundene og prosjektene jeg har ansvaret for, og frigjør tid til rollen som byråleder for hele virksomheten, sier Steen.

- Nå har vi satt oss nye mål, tilfører nye resurser og får en litt ny form, fortsetter han.

Byråsjefen sier det nå skjer mye på en gang i The Oslo Company.

- Vi har gode erfaringer med å skape nye muligheter på tvers av alt vi driver med, men vi ser et enda større potensial.  Og vi har bare lyst til å lage enda mer kreative og engasjerende historier, og så er det et fett hvem det er for eller hvilken form det har, sier Steen.

Den nye reklamesjefen mener selskapet har et stort potensiale med tanke på å utfordre kommersiell kommunikasjon.

- Redaksjonell kommunikasjon, har til nå stort sett vært begrenset til tekst- og videoreportasjer. Jeg mener mange merkevarer har sterke kommunikasjonskanaler og distribusjonsmuligheter selv, og vil kunne stå som avsender av - ikke bare sponsor av - konsepter som til nå har vært produsert for TV-kanalene, sier Mørkved.

Les også: Tidligere Publicis-topp skal passe på lommeboken i The Oslo Company

Byråleder:

Christian Steen i The Oslo Company. - Vi må hele tiden utvikle oss og adoptere den formen som til enhver tid kreves av oss, sier han. Foto: Eivor Eriksen

The Oslo Company snapper ny reklamesjef fra Kitchen: - Som å flytte inn i kollektiv med de to gærne fetterne