Valgkampvinneren i Kampanje fra 2019 åpner årets valgkamp med en kampanje laget i samarbeid med Skilhagen og Eeeh, to kommunikasjonsbyråer drevet av Andreas Rød Skilhagen og Fred Hauge. I kampanjen «På tide å gå fra ord til handling» mener MDG at de viser omfanget av tomme klima- og miljøløfter de siste femti årene.

De har gått gjennom de andre partienes historiske partiprogrammet og plukket ut hundrevis av tidligere miljøløfter de skal vise frem i forskjellige former de neste ukene Kommunikasjonssjefen i MDG, Nils Mørk,  kaller de andre partienes klimaløfter for «tomprat» og tror mange er lei brutte klimaløfter.

- Problemet i norsk klima- og miljøpolitikk har sjelden vært at politikere har snakket for lite om klima og miljø. Problemet er at det er tomprat. De andre partiene har gang på gang latt være å gjennomføre det de lovet. Det har ikke manglet på løfter fra alle partier som har hatt regjeringsmakt. Dessverre har det vært lite sammenheng mellom ord og handling, og resultatet kjenner vi alle. Valgkampen i år ser ut til å bli mer av det samme, men ærlig talt tror jeg vi er mange som er skikkelig lei av klimaløfter uten innhold, sier Mørk.

- Hva er klimaløftet til MDG og hvorfor bruker dere heller ikke tid på å snakke om det?

- Kort fortalt er det å gå fra ord til handling i norsk klima- og naturpolitikk. Det holder ikke å si at vi skal lytte til fagekspertisen og kutte utslippene tilsvarende, vi i MDG skal faktisk gjøre det. Krisen er et direkte resultat av at klima og natur gang på gang har blitt nedprioritert av styrende politikere, til tross for hva de har lovet i valgkamp. Sikkert ikke av vond vilje, men fordi det alltid har vært noe som har vært enklere å prioritere. Når vi nå ser de andre partiene igjen komme med nye løfter så er det viktig å fortelle velgerne det som er sannheten: dette har vi hørt før, sier Mørk.

Les også: Try, Morgenstern og Schibsted Partnerstudio - dette er byråene som bidrar i årets valgkamp

Her kan du se den nye filmen til MDG. 


- En generasjonskamp
Kommunikasjonsbyråene Skilhagen og Hauge har ett stort engasjement for MDGs klimapolitikk og mener at «fremtiden for dagens ungdom står på spill.»

- Da Nils Mørk ble intervjuet i Kom24.no i januar i år sa han at ulempen ved å være et lite parti er at de store partiene kan bruke uhorvelig mye mer penger. Han avsluttet med å si «Om noen i et stort PR-byrå ønsker å hjelpe oss, er det bare å ringe». Så da tok vi kontakt og sa at vi ikke var et stort PR-byrå, men at vi hadde et stort engasjement.

Om bakgrunnen for kampanjen sier de videre:

- Klimakampen er en generasjonskamp. Det er fremtiden for dagens unge som står på spill, ikke fremtiden til dagens voksne. Vår anbefaling til MDG var derfor å ikke løpe etter de voksne, men å snakke direkte til alle unge om det eneste som virkelig betyr noe, og det er å komme fra ord til handling. For mange unge er politikk voksne som krangler om de samme tingene. Vårt grep ble derfor å se på hva andre partier har sagt og som MDG er enige i. Ikke for å krangle, men for å si: Se her, vi er jo enige om problemet! Slik at diskusjonen kan handle om hva som må gjøres

Skilhagen og Hauge oppsummerer kampanjen slik:

 - At MDG i 2021 kan stille seg 100 prosent bak flere tiår gamle argumenter fra andre partier, viser at norske politikere lenge har visst nok til å innse at det må handles.