«Hold avstand. Sammen» er budskap så vel som oppfordringen i Stormbergs nye kampanje. Turtøy-produsenten forteller at kampanjen er inspirert av større merkevarer som McDonald's, Coca-Cola, Audi som alle  har implementert «social distancing», altså avstand til hverandre, i logoene sine.

- Vår opplevelse er at hverdagsturen er viktigere enn noen gang, sier Hege Nilsen Ekberg, daglig leder i Stormberg, til Kampanje.

Ekberg sier Stormberg vil støtte helsemyndighetenes råd. 

- FHI og myndighetene har vært og er tydelige på at vi må bruke naturen. Et ladested og verdens fineste lekeplass. Vi ønsker gjennom kampanjen å støtte opp om rådene fra myndighetene om å holde avstand til andre mennesker for å unngå smittespredning, sier Ekberg.

Les også: Telenor følger internasjonal trend - endrer logoen i koronakrisen

Social distancing:

Noen av verdens største merkevarer har alle endret logoene sine eller kommetmed budskap som symboliserer betydningen av social distancing. Fra venstre McDonald's, Coca-Cola, Audi og Volkswagen.

- Vår viktigste dugnad noensinne
Stormberg-sjefen kaller dugnaden den viktigste noensinne.

- Dette er vår viktigste dugnad noensinne. Samtidig vet vi at vi mennesker trenger hverandre. Vi trenger å stå sammen og føle at vi er en del av et fellesskap, kanskje enda mer nå i denne krevende tiden. Det at vi alle står sammen og følger rådene er også avgjørende for å lykkes med å stoppe smitten, sier Ekberg.

Men «Hold avstand, sammen»-kampanjen skal ikke gå i norske mediekanaler som nylig var ute og oppfordret store, norske annonsører om å tenke norsk i valg av mediekanal. Kampanjen til Stormberg skal gå i sosiale medier, på nettsiden deres, samt i Stormbergs nyhetsbrev.

- Gjennom kampanjen ønsker vi også å vise at man fortsatt kan dele fine turopplevelser, samtidig som vi holder den nødvendige fysiske avstanden. Man trenger ikke gå langt eller klatre høyt for å nyte naturen. Små turer er også store, sier Ekberg.

- Opplever dere økt etterspørsel etter noen type produkter nå?

- Vi opplever en økt etterspørsel etter turtøy gjennom vår nettbutikk, samt ønske om enda flere turtips og turmat-oppskrifter. Her er dialogen med våre kunder helt avgjørende og setter retning for vårt fokus. Dette er også innhold vi prioriterer å løfte i alle våre kanaler. I Stormberg er vi opptatt av å inspirere flere til å komme seg ut på tur, sier Ekberg.

Les også: - Oppfordrer alle annonsører til å flytte investeringene fra sosiale til norske medier

Nytt slagord:

Hege Nilsen Ekberg i Stormberg ønsker med slagordet «Hold avstand - Sammen» å følge myndighetens råd. - Samtidig vet vi at vi mennesker trenger hverandre. Vi trenger å stå sammen og føle at vi er en del av et fellesskap, sier hun.