Bunny Nooryani har fått jobben som ny markeds- og kommunikasjonsdirektør hos Lindorff. Dermed forlater hun stillingen som seniorrådgiver i Storm Communications, som er Petter Stordalens PR-byrå.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den mest spennende kommunikasjonsoppgaven i Norge akkurat nå: å gjennomføre en vellykket rebranding av Lindorff til Intrum og, ikke minst, løfte frem og styrke selskapets viktige samfunnsrolle, sier Nooryani.

For halvannet år siden ble nemlig Lindorff fusjonert med Intrum Justitia. Det norske selskapet står derfor overfor et navnebytte til Intrum.

- Lindorff går en begivenhetsrik tid i møte. Det blir kjempespennende å ta fatt på rebrandingen, som gir en unik mulighet til å styrke selskapets samfunnsrolle ytterligere, sier Nooryani.

- Hva blir utfordringen når man skal bytte navn på en så velkjent merkevare?

- Det er alltid en utfordring når man skal bytte navn på et velkjent produkt eller selskap. Lindorff har en kjennskap på over 70 prosent, og det er høyt, så utfordringen blir å  sørge for at man får like høy kjennskap og fortsette å bygge et sterkt omdømme.

Dermed ble det bare i underkant av et år på Bunny Nooryani i det ferske PR-byrået Storm Communications, som ledes av Marius Parmann, men det var ikke fordi hun ikke hadde det gøy på jobben.

- Det har vært kjempegøy å jobbe med Marius og Per (Valebrokk, red. anm) og resten av teamet i Storm. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg valgte å bytte jobb. Jeg hadde truffet Siv, som er administrerende direktør i Lindorff her i Norge, og flere andre i selskapet, og fikk et veldig godt inntrykk av dem. Ikke minst synes jeg oppgavene man skal gjennomføre, med rebrandingen og det å bygge opp kjennskapet til samfunnsrollen Lindorff har, er veldig spennende.

Bunny Nooryani har fem års erfaring som direktør i Aker Solutions med globalt ansvar for kommunikasjon, markedsføring, investor relations og samfunnsansvar. Hun har også jobbet som senior kommunikasjonsrådgiver for Oljefondet, og har rundt ti år bak seg som journalist i Finansavisen, Bloomberg og Reuters.

- I Lindorff er vi svært fornøyde med å få Bunny Nooryani med på laget. Med sin unike kombinasjon av erfaring innen ledelse i et internasjonalt industrikonsern, som journalist innen økonomi og finans på høyt nivå, og fra kommunikasjonsbyrå, kunne vi ikke fått en mer kvalifisert person til jobben. Lindorff har ambisjon om å ta en tydeligere og mer ansvarlig rolle i samfunnet, og Bunny vil bli helt sentral i dette arbeidet, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

I tillegg til navnebyttet, er ambisjonen å skape mer oppmerksomhet rundt rollen Lindorff har i norsk økonomi, sier hun.

- Uten inkasso ville tannhjulene i norsk økonomi gått i stå i løpet av noen måneder. At det er relativt billig og enkelt å få kreditt i Norge er et ubetinget gode, men det er ikke en selvfølge at vi har det slik. Virksomheter må ha tillit til at de får tilbake det de låner ut, og her spiller Lindorff en vesentlig rolle.