De tidligere SV-politikerne Bård Vegar Solhjell og Ketil Raknes er for tiden aktuelle som forfattere av lobbyboka «Jakta på makta». Målet er at den skal kunne brukes som et verktøy for bedrifter alle som ønsker å påvirke politikken, og å gjøre lobbyisme mulig for alle – ikke bare de med mest ressurser.

Både i boken og i et intervju med Kampanje gjør forfatterne et poeng ut av at man for prisen av 10 minutter hos First House her får de beste rådene om hvordan man kan påvirke norsk politikk.

Det ler administrerende direktør i First House, Per Høiby, godt av.

- Det tar vi bare med godt humør. De velger å gjøre et lite PR-triks på det her, og det synes jeg de må få lov til, sier Høiby til Kampanje.

«Jakta på makta» ligger ute med en pris på 299 kroner, men om det er det man må ut med for 10 minutters lobbyrådgivning i First House, vil ikke Høiby svare på.

- He, he, det kan jeg ikke kommentere. Jeg kan si så mye som at det stemmer ikke. Hvordan de har gjort det regnestykket må du nesten spørre dem om. Men jeg ser på dette som et helt klassisk PR-triks. Det må de få lov til å gjøre, og jeg synes det er bra, sier Høiby.

Les også: Tidligere SV-politikere gir lobby-tips for «prisen av ti minutter hos First House»

- Naturlig å lese den
Høiby sier han ser frem til å lese lobbyboka, som kommer med 12 konkrete råd på hvordan organisasjoner og lobbyister kan få gjennomslagskraft for sin sak hos politiske aktører.

- Jeg skal lese den. Det er jo naturlig å lese innspill fra to erfarne karer, sier han.

- Tror du de har noen tips som First House ikke har?

- Det skal jeg svare på når jeg har lest boken, sier han.

Kommunikasjonshuset, som blant annet driver rådgivning på lobbyvirksomhet, er kjent for å ansette tidligere toppolitikere. Tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor, Sigbjørn Aanes, Frp-politiker Ole Berget, Krf-rådgiver Julian Farner-Calvert, Ap-politiker Ketil Lindseth og fagdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet, Bjørg Leinum Seim er bare noen eksempler på tidligere politikere som for tiden jobber som rådgivere i First House.

Les også: Fra spinndoktor for statsministeren til PR-partner i First House