Navn: Bente Kvam Kristoffersen

Alder: 48

Stilling: Daglig leder, Trigger Oslo

Årets ferie: - Årets ferie går først til Italia (Lucca/Toscana). Deretter blir det en splitt mellom hytta på Kjærnes Brygge og fjelltur i Sogn. Må en tur hjem til Jotunheimen og tar kanskje følge med Lars Monsen som skal gå en av etappene sine i hjemtraktene mine, Utladalen i Øvre Årdal, som er Sognefjorden til lands. Jeg registrerer at han selv sier det blir den hardeste etappen så det er bare å glede seg til å bli med på litt blodslit. Premien på turen er blant annet Vettisfossen som er Norges og Nord-Europas høyeste uregulerte fossefall med et fritt fall på 273 meter ned fra Vettismorki. Lover deg sug i magen om du tar turen!

Den perfekte sommermaten: - Det må bli pasta vongole og aller helst skal den serveres i Italia. Her hjemme liker jeg veldig godt å bruke tiden på å eksperimentere litt med nye retter når det er sommerferie og jeg har litt ekstra tid. Jeg er ekstra inspirert av en kollega av meg om dagen som er veganer så sjekk ut bloggen hennes, greenbonanza.com, om du er lei av kjøtt i sommervarmen.

- Det er over et år siden Trigger gjorde opp Status Norge anno 2017 med en stor konferanse på Folketeateret i Oslo. Har det siste året gjort deg mer eller mindre optimistisk med tanke på fremtiden?

- Jeg har aldri vært pessimist, det ligger ikke i min natur, men jeg tror det er viktigere enn noen gang å være skjerpa. Utviklingen på tvers av bransjer går lynkjapt om dagen så skal man klare å bevare konkurransekraften sin tror jeg det er avgjørende at man klarer å holde et høyt tempo, at man bevarer nysgjerrigheten sin og at man bygger allianser. Jeg tror på samarbeid som sikrer konkurransekraft ikke minst når sterke internasjonale aktører kommer på banen. Men jeg er mer optimistisk en noen gang med tanke på fremtiden – kommunikasjonsfaget har aldri vært mer spennende enn det er nå!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da tenker jeg at Elon Musk, Anita Krohn Traaseth og Jan Garbarek skal bli med meg opp på Uranostind. Da må man gå for egen motor så Elon må lade opp før han kommer. Har tro på at vi får diskutert en del på veien og når vi kommer på toppen skal Jan spille låta «Molde Canticle» som han døper om til «Uranostind Canticle» den kvelden.

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest?

- Jeg har fått ufattelig mange – orker ikke å tenke på et tall. Har skummet igjennom og silt ut de jeg må forholde meg til. Jeg har heldigvis en god kollega som sammen med meg passer på at vi er innafor lovverket når vi signerer det som kommer fra kundene og samarbeidspartnerne våre. Det er en del å passe på spesielt når man får tilsendt et 20 siders dokumenter på engelsk. Greit å vite hva man signerer på.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg går ikke rundt og irriterer meg så veldig så kan ikke komme på noe i farta.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Byråene går sammen – endelig slutt på gratisarbeid i anbudskonkurranser»

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge?

- Jeg har fortsatt mest tillit til NRK som jeg stoler mest på og som jeg synes holder et høyt nivå. Jeg har generelt høy tillit til norske mediehus, redaktører og journalister men det bekymrer meg at redaksjonene stadig får knappere ressurser og dermed mindre tid til å gjøre arbeidet de helst skulle ønske å gjøre. Det har vært snakket om dette lenge men det bekymrer meg at vi (altså folk flest) stadig får mindre tilgang til bakgrunnsstoff og dybde gitt mindre spisskompetanse og knappe ressurser i redaksjonene.

- I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge?

- Jeg advarer dem mot maten man får kjøpt langs veikroene rundt omkring og prisnivået (både på mat, drikke og overnatting).

- Høstens tv-duell står mellom Fredrik Skavlan på TV 2 og Anne Lindmo på NRK1. Hvem velger du og hvorfor?

- Kommer nok til å snu ryggen til dem begge to. Lenge siden de var førstevalget. HBO og Netflix har tatt over for lenge siden.