Artikkelen blir oppdatert.

Nystartede AL Konsult, eid og drevet av Arve Løberg, har inngått en avtale med PR-byrået Kruse Larsen AS, som ble startet av First House-utbryteren Jan-Erik Larssen. Han fikk senere med seg First House-kollega og tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hansen på laget og eiersiden. 

- Jeg har kjent Jan Erik Larsen og Bjarne Håkon Hanssen i mange år og jeg har stor sans både for dem som personer og for måten de arbeider på. Derfor har det vært viktig for meg å bli en del av deres nettverk, som gir meg større mulighet til å ta større oppdrag i Midt-Norge, sier Løberg, som sluttet etter 17 år som sjefredaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa for tre måneder siden, i en pressemelding.

- Jeg er svært glad for denne avtalen, som gir meg og mitt selskap mulighet til å representere det mest spennende kommunikasjonsselskapet i Norge i Midt-Norge, sier han.

Bjarne Håkon Hanssen kommenterer samarbeidet slik:

- Vi i Kruse Larsen leverer strategisk rådgivning basert på ærlighet, innsikt og åpenhet, og dette passer meget godt inn i det samarbeidet vi nå gjør med Arve Løberg og hans selskap, sier Bjarne Håkon Hanssen, partner i Kruse Larsen.

Løberg var sjefredaktør og administrerende direktør i lokalavisen Trønder-Avisa (TA) fra 2001 til 2015. Han kom til TA i 2001 fra en kort periode i stillingen som markedsdirektør i Chess. Fra 1997 til 2001 var han administrerende direktør i Norske Gram, og fra 1992 til 1997 informasjonsdirektør i TV 2. 

Kruse Larsen har fra før flere samarbeidende selskaper som er en del av et nettverk, i tillegg til at selskapet for kort tid siden etablerte et nytt kommunikasjonsbyrå, Storm Communications, sammen med Petter Stordalen. Lisbeth Berg Hansen fra Bindal er styreleder i Kruse Larsen. I tillegg til å være styreleder arbeider hun også med flere kunder innenfor fiskeri- og havbrukssektoren.  I alt har Kruse Larsen nå 14 medarbeidere i tillegg til fire ansatte i Storm Communications AS.

- Vi tror at det vil styrke oss i arbeidet for slike kunder at vi kan etablere et samarbeid med AL Konsult og Arve Løberg, sier Bjarne Håkon Hanssen.

AL Konsult har også etablert et samarbeid med nystartede Lera AS (Leiv Eriksson Rådgivning og Analyse) som er etablert i Steinkjer og Trondheim.