I forrige uke ble det vedtatt i bystyret at man skal bruke 118 millioner kroner på å feire at Oslo har blitt miljøhovedstad i 2019. Fra før av var det bevilget 18 millioner kroner, men nå ble det altså vedtatt at Miljøhovedstadssekretariatet, som er ansvarlig for gjennomføringen, får 100 millioner ekstra å rutte med, til tross for å ha fått kritikk for «en vanvittig pengebruk».
Av de totalt 118 millionene, er 27 millioner satt av til kommunikasjon, kampanjer og synlighet i byrom.
- Vi skal bruke året til å øke oppslutningen om en fortsatt ambisiøse miljø- og klimamål, styrke Oslos grønne næringsliv, vise frem «folkets grønne skifte» og øke kjennskapen til Oslo som en internasjonalt ledende miljøby, forteller Anita Lindahl Trosdahl, prosjektleder i Oslo Europeisk miljøhovedstad 2019, til Kampanje.
Størsteparten av potten vil bli brukt på interne ressurser og eksisterende rammeavtaler, opplyser kommunen til Kampanje. Noen tjenester vil derimot bli lyst ut på anbud.
- Det vil kun bli snakk om mindre utlysninger, med ett unntak: Det skal utlyses en designkonkurranse for synlighet og kommunikasjon av miljøhovedstaden i bybildet – via et sett utstillingsrigger som skal ramme inn et «miljøhovedstadskvartal», sier Trosdahl.
Vil sette farge på Oslo
Redink er ett av byråene under rammeavtale med Oslo kommune, som vil få mer ansvar under feiringen. Sammen med Footprint skal de bidra med kommunikasjonsplattform, mediestrategi, medieplan, kanalstrategi og innholdsstrategi.
Birger Baug, kundeansvarlig og rådgiver i Redink, forteller at det ikke blir et veldig omfattende prosjekt for deres del, og han vil ikke gå ut med hvor mye av de 27 millionene de vil dra inn.
- Miljøhovedstadsåret kommer til å sette solid farge på Oslo og kommunisere spennende og viktige temaer, så om vi får anledning til å bidra videre kommer vi til å være en ytterst motivert gjeng, forteller Baug til Kampanje.
Redink har i tett samarbeid med Footprint bistått Oslo kommune med klimakommunikasjon siden høsten 2016. De har bidratt i utviklingen av kommunikasjonsstrategien, som etter hvert ble til Klimaetaten i Oslo kommune, i tillegg har de stått for utviklingen av nettsiden klimaoslo.no og den tilhørende Facebook-satsningen.
- Mye av arbeidet og redaktøransvaret er nå overtatt av Klimaetaten, men vi står fortsatt for den tekniske driften av nettsiden, innholdsproduksjon ved behov i ulike formater og kanaler og ved Facebook-annonsering. I tillegg rådgir vi på ulike ad hoc-prosjekter, mens Footprint bistår med det Klimaetaten har behov for av ytterligere media- og kommunikasjonsrådgiving, forteller Bauge om samarbeidet.
Kommentér