Statsminister Erna Solberg gjør endringer i regjeringen i formiddag og etter hva Dagbladet forstår blir Frp-nestoren og First House-rådgiver Tor Mikkel Wara utnevnt til ny justis- og beredskapsminister.

Opplysningen bekreftes overfor NRK av det de kaller en sentral regjeringskilde.

- Han har vært tett på partiet i mange år, som foredragsholder sentralt og i ulike fylkeslag. Han har stilt opp for partiet lenge, og er en legende som nå vender tilbake, sier kilden til NRK.

Frp-veteranen Per Sandberg tok midlertidig over som fungerende justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter at Sylvi Listhaug ble tvunget til å gå av før påske. Samtidig har han fortsatt å skjøte oppgavene som fiskeriminister.

Dermed fortsetter PR-byrået First House å sette sitt preg på justisministerjobben i Norge. Frem til var det Sylvi Listhaug som var justisminister frem til hennes spektakluære avgang før påske. Også Listhaug har en bakgrunn i PR-byrået. 

Less også: Listhaug går av etter «heksejakt» - slik var hun som PR-rådgiver

53-åringen Tor Mikkel Wara er utdannet økonom og ble ansett som et lysende politisk talent. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring. Wara ledet FpU i årene 1987-90 og ble valgt inn på Stortinget fra Finnmark i 1989-93.

Wara har vært en viktig samtalepartner for Frp-leder Siv Jensen i en årrekke og er kjent for skarpe analyser og slagferdige formuleringer. Som ung ble han betraktet som et lysende politisk talent. Han gjorde seg bemerket som leder av Fremskrittspartiets Ungdom mellom 1987 og 1990, satt i Oslo bystyre i samme periode og ble innvalgt på Stortinget i 1989. Mellom 1991 og 1993 var han nestformann i Fremskrittspartiet og av mange vurdert som partihøvding Carl I. Hagens naturlige arvtaker.