Tankesmien Agenda, som er finansiert av LO og investor og milliardær Trond Mohn, har opprettet eget selskap som skal jobbe med såkalt verdibasert rådgivning. Agenda Rådgivning skal ledes av Marit Brandt Lågøyr. Hun kommer fra kommunikasjonsbyrået Zynk. Tidligere var hun politisk rådgiver for Knut Arild Hareide (KrF), og har jobbet på Stortinget i ti år.

Det nye selskapet sikter seg inn mot aktører som ikke har store budsjetter og egne folk folk som jobber med strategiarbeid, mediehåndtering og budskapsutvikling. Her vil selskapet særlig sikte seg inn mot ideell sektor, frivillige organisasjoner, landbruksorganisasjoner og fagbevegelsen.

- Målgruppen er organisasjoner og andre aktører med et tydelig samfunnsoppdrag. Agenda Rådgivning vil bistå slik at de får større gjennomslag enn i dag forteller Brandt Lågøyr til Kampanje.

- Helt åpne om oppdragsgivere
- Hva vil skille dere fra andre PR-byråer og andre påvirkningsaktører?

- Aagenda Rådgivning har et verdimessig utgangspunkt og ønsker å bidra til at flere stemmer høres i samfunnsdebatten. Vi opplever at oppdragsgiverne synes de er i godt selskap med andre samfunnsaktører de kan identifisere seg med. Våre medarbeidere har høy etisk bevissthet rundt hvilke oppdrag vi tar på oss og solid erfaring fra politikk og organisasjonsliv.  Vi er også helt åpne på hvilke oppdragsgivere vi har, sier hun.

Nå har hun ansatt to rådgivere, Tone Foss Aspevoll og Eirik Oland Nedrelid.

Tone Foss Aspevoll kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Barneombudet med ansvar for både kommunikasjon og myndighetskontakt. Hun er tidligere informasjonsleder i SVs stortingsgruppe, informasjonssjef i Bellona og journalist og redaksjonssjef i Klassekampen. Hun har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen, der hun skrev hovedoppgave om frivillige organisasjoner. I tillegg holder hun på med masterkurs i ledelse på BI.

Eirik Oland Nedrelid kommer fra stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk Landbrukssamvirke. Han er tidligere kommunikasjonsrådgiver i Gambit H&K, kommunikasjonssjef i internasjonal avdeling i Statoil, politisk rådgiver i SVs stortingsgruppe og leder av Studentparlamentet i Oslo. Han har studert PR- og kommunikasjonsledelse på BI og har en bachelorgrad i statsvitenskap fra UiO.

- Med Tone Foss Aspevoll og Eirik Oland Nedrelid om bord, håper vi å bli et naturlig førstevalg for aktører i sivilsamfunnet som ønsker rådgivning innen strategi og kommunikasjon. Vi vil bistå med blant annet utvikling og gjennomføring av kommunikasjonsstrategi, taler, medietrening og samfunnsdialog, sier daglig leder Marit Brandt Lågøyr.

Ifølge Brandt Lågøyr planlegger selskapet å ansatte to nye rådgivere i løpet av året.

Styreleder blir Agenda-sjef Marte Gerhardsen. Hun får med seg følgende styremedlemmer: Gerd Kristiansen (tidl. LO-leder), Ola Hedstein (adm. dir. Norsk Landbrukssamvirke), Torbjørg Aalborg (tidl. direktør i Virke ideell), Ketil Raknes (Høyskolen Kristiania, tidl. statssekretær), og  Ove Magnus Halkjær (LO media).