Nå er shortlisten til en av de mest prestisjefylte PR-prisene i Europa, Sabre Awards, sluppet. Her hjemme blir prisen ofte omtalt som «PR-EM» av de heldige norske byråene som er med og kjemper om prisene, og i år er det JCP, Geelmuyden Kiese, Trigger, Gambit Hill+Knowlton og Nucleus.

JCP har to jobber på shortlist, blant dem «Responsible Skifest for Holmenkollen» i kategorien Issues Management. Dette samarbeidet kom i stand etter at Holmenkollen Skifestival i 2016 fikk mye kritikk for høyt alkoholinntak hos publikum. Eller som JCP skriver i sin case-beskrivelse; «hundrevis av festgjengere kom ut av kontroll, ødela eiendom, krasjet etterfesten, skremte familier og truet frivillige».

Løsningen ble å danne en allianse som het «Skifest med måte» sammen med aktører som kommunen, politiet, Oslo Sporveier og organisasjonen Av-og-til for å få ned alkoholkonsumet i kollen og sørge for en inkluderende fest for alle i 2017.

Tiltaket ble erklært en suksess med ingen negative medieoppslag og høy tilfresdhet hos publikum, sponsorer og frivillige etter fjorårets skifest. Nå kan opprydningen krones med PR-pris.

- Det er vi stolte av, sier kommunikasjonssjef Emilie Nordskar i Holmenkollen Skifestival til Kampanje.

Opplevde ny fylleskandale
Årets arrangement ble imidlertid ikke en like stor suksess. Tvert imot brøt det ut fullt kaos. Over hundre personer ble behandlet for fyllrelaterte skader, folk besvimte i folkemengdene og en kvinne ble alvorlig skadd da hun falt ned på T-banesporet.

Les mer: Kollen-skandalen: - Vi har øvd på krisescenarioer

- Ble ikke prosjektet videreført i år?

- Vi fortsatte absolutt prosjektet og hadde jevnlige møter og satte i gang flere tiltak. Så skjedde det som skjedde likevel. Det var en annen hendelse og en litt annen type utfordring som gikk mer på slusing og logistikken og sikkerheten i de store områdene i marka, kombinert med alkohol. Er det én ting årets skifestival viser er det at «Skifest med måte» skal fortsette, sier Nordskar.

Hun forteller at åres «Skifest med måte» hadde et spesielt fokus på forsøpling, og at JCP i år stort sett jobbet med å skape oppmerksomhet rundt arrangementet og primært inn mot billettsalg.

- De gjorde en kjempejobb for oss med å få i gang dette prosjektet og vi vil fortsette å jobbe med dem inn mot neste års arrangement, sier hun.

GK med flest vinnersjanser
I tillegg til å ha flest vinnersjanser blant de norske byråene, er Geelmuyden Kiese også det eneste norske byrået som kjemper om en såkalt Diamond Sabre Award. Det gjør de med jobben de gjorde for Avinor, der én flypassasjer fikk en helt spesiell reise hjem til bestemor.

Les mer: Avinor gir Aurora en helt spesiell julereise til bestemor

Her kan du se alle de nominerte til Sabre Awards. Vinnerne kåres 23. mai. Her er de norske kandidatene:

Diamond Sabre Awards:

Destination Grandmother - Avinor med Geelmuyden Kiese (Brand-Building)

Gold Sabre Awards:

The Expiration Date Experiment - Q-Meieriene med Geelmuyden Kiese og Fenomen Film (Nordics)

IKEAs Home Climate Goal—IKEA Norway med Trigger Oslo (Nordics)

The Canary Chamber - Fabel med Trigger Oslo (Consumer Marketing)

The Polar Race - Hennig-Olsen Is med Nucleus (Employee Communications)

Responsible Skifest - Holmenkollen Skifestival med JCP Nordic (Issues Management)

Cyberbullying: Not Okay - The Norwegian Directorate for Children, Youth and Family Affairs (Bufdir) med Geelmuyden Kiese, Sande Fredin, og Hinda Fahre. (Influencer Marketing)

It's Not That Difficult - Trygg Trafikk & Tryg Forsikring med Nucleus (Influencer Marketing)

The Saviour: A Glass of Water Against Sexual Harassment - The Norwegian Labour Inspection Authority med Geelmuyden Kiese (Guerrilla Marketing)

Logo Donation Project - JCP Nordic (Publicity Stunt)

Vertical Penalty - Scandic Hotels with Geelmuyden Kiese (Publicity Stunt)

Save Tropical House - The Norwegian Agency for Development Cooperation med Gambit Hill+Knowlton Strategies (Marketing to Youth)

What's Cool? - RUStelefonen med Nucleus (Marketing to Youth)

The School Lunch Project - Mills med Trigger Oslo (Food and Beverages)

The Great Escape Oslo - Oslo Brand Alliance (VisitOSLO, Oslo Business Region, Oslo Region) med Trigger Oslo og Waterdrop film production (Travel and Tourism)

Animal Heroes of Norway - Agria Dyreforsikring with Gambit Hill+Knowlton Strategies (Travel and Tourism)

Scatterbrain of the Year - ESSVE med Nucleus (Real Estate and Construction)