Navn: Cecilie Ditlev-Simonsen

Alder: 54 år

Stilling: Partner i First House.

Aktuell med: Toppet listen over de best betalte PR-lederne da skatteoppgjøret var klart.

- Nylig kunne du toppe listen over de best betalte i PR-bransjen. Hva skal til for å få jevnere kjønnsfordeling på disse listene? Og er det vanskeligere i PR-bransjen?

- Det er ingen rasjonelle grunner til at det er færre kvinner enn menn på seniornivå i rådgiverbransjen. Men min erfaring er at noen kvinner kvier seg for salgsansvaret som ofte følger med partnerrollen. Noen menn også. I slike tilfeller får det være opp til oss andre å skape trygghet for at det er mange måter å utøve rådgiverrollen på, mange måter å selge på, og mange måter og lykkes på. De færreste oppdragsgivere lar seg imponere av testosteronbomber. Tvert imot. Kunnskap, erfaring, kreativitet, refleksjonsevne og engasjement trumfer skråsikkerhet hver gang. Evnen til å bygge og vedlikeholde sterke relasjoner er også viktig, og på det området synes jeg ofte kvinner er flinkere enn menn.  

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Jeg er ikke så glad i julemat, men det blir nok ribbe og hvitvin på meg mens resten av familien drikker øl eller rødvin til.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Én kandidat fra avisåret 2018 er i alle fall oppslaget i Agderposten etter at kultursjef Linda Sætra i Arendal hadde deltatt på en uhøytidelig øltest. Sitatet hun ble tillagt («Det lukter litt som urin etter at du har spist puffet hvete») fikk begeret hennes til å renne over, for å si det sånn. Hun ble så forbanna at hun sa opp abonnementet og krevde full beklagelse, noe hun fikk.  Det er befriende at noen tør å si fra når nok er nok.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Jeg nøyer meg med å omtale noen av punktene som må med. Hun har varslet omlegging av pressestøtten, så den må komme. Dagens ordning påvirker produktutvikling, noe som bør styres av lesere- og annonsørpreferanser. NRK-monopolet må også omtales. Det er viktig at konkurransen i mediemarkedet fungerer for å sikre best mulig nyhetsjournalistikk. Fortsetter man å øke støtten til NRK - mens inntektene i resten av mediebransjen faller, vil dette medføre at NRK vokser på bekostning av de øvrige mediene. Det er et tankekors at den ene VG-sjefen etter den andre ikke orker mer kutt og flykter til trygge NRK.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Det står ingen taleassistent på ønskelisten min. Foreløpig snakker jeg litt til mobiltelefonen min for å unngå at all tekstingen resulterer i senebetennelse. Jeg gruer meg til maskinlæring gjør at alle duppedittene snakker tilbake til oss.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Erna Solberg får kommunikasjonsprisen. Kommunikasjon skal bidra til å realisere mål. Ernas viktigste mål har vært å få til en firepartiregjering. Nå ser det ut til at hun lykkes, og det gjør henne historisk. Hun har vist vilje, klokskap, tålmodighet og styrke. Også er hun grundig og ekte. Vi vet hvor vi har henne, og det skaper trygghet. Knut Arild Hareide får den ikke. Riktignok holdt han en verdiladet og retorisk sterk tale til landsstyret i september, men kommunikasjon skal være et verktøy for å samle, ikke splitte en organisasjon. Sunnmørsposten skrev at det var «historisk sus over Hareides tale». Det er mulig, men resultatet ble et historisk feilgrep.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg ble hekta på «Le Bureau», men ikke før jeg kunne se hele sesonger på Ipaden. Jeg har ikke tålmodighet til å vente en uke på neste episode. Jeg hekta meg egentlig av «House of Cards» da Frank Underwood ble skrevet ut av serien, men jeg ombestemte meg. Jeg måtte se hva Claire var i stand til å få til på egenhånd.  

- Har radiovanene dine endret seg etter FM-slukkingen?

- Ingen endringer. Det går fremdeles i NRK Alltid Nyheter og Dagsnytt 18. 

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden med sin nye kjæreste?

- Det er bare ett mulig svar på det spørsmålet. Upassende, selvfølgelig.

- Hva var den siste appen du lastet ned?

- Jeg lastet ned lege-appen Eyr. Den er et godt eksempel på hvordan digitalisering kan forenkle hverdagen vår. 

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Mye latter og jobb. Og mye latter på jobb, både med kolleger og gode kunder.