Som lovet, kunne Geelmuyden Kiese denne uken offentliggjøre nyheter som endrer prosentandelen kvinnelige partnere i Geelmuyden Kiese Norge.

Da Kampanje i forrige uke kunne avsløre at det i norsk byråbransje er et realt gubbevelde der kun én av fire partnere er kvinner. Geelmuyden Kiese hadde en kvinneandel på ti prosent, og gründer Hans Geelmuyden ba Kampanje ringe igjen denne uken for å få tallet på nytt.

Les også: Gubbevelde i byråene – bare én av fire partnere er kvinner

Og i dag ble det kjent at det er hele tre kvinner ansatt i GK Norge som blir partnere. Det er Eva Sannum, Margrethe Geelmuyden og Vibeke Hauge. Alle er partnere fra 1. januar 2018.

- I GKs konsernledergruppe er vi 50/50 kvinner og menn. For to år siden sa jeg at vi måtte ta oss sammen og få flere kvinner inn på eiersiden.  Derfor er jeg stolt og glad for nå å invitere med tre nye kvinnelige partnere i Norge fra 1. januar 2018. Og jeg kan love at ingen inviteres inn på «kvinnekvote». Dette er våre beste seniorrådgivere, som er med på å utvikle GK til et bedre selskap hver eneste dag, sier sjef for GK Gruppen, Hans Geelmuyden.

Nye partnere:

Fra 1. januar er dette trekløveret nye partnere i GK Norge. Fra venstre: Margrethe Geelmuyden, Vibeke Hauge og Eva Sannum. Foto: GK

Sannum: - Kan  holde Hans i ørene
Eva Sannum er kjent fra reklamebransjen etter å ha jobbet i mangfoldige år i Try Reklamebyrå. I 2014 meldte hun overgang til GK og leder den kreative avdelingen i byrået. Hun sitter også i Pressens Faglige Utvalg (PFU) som representant for allmenheten.

Les også: Sannum til GK

- Siden jeg startet i Geelmuyden Kiese for fire år siden, har GK Oslo gått fra å være et PR-byrå til et fullverdig kommunikasjonshus. Vi har jobbet oss inn på reklamebyråenes territorium, og det GK jeg nå representerer, er et samfunnsengasjert byrå jeg er skikkelig stolt av. Som partner får jeg sitte litt nærmere på Hans, og kan holde ham i ørene dersom han skulle finne på å glemme sitt mantra; at kreativitet er kommunikasjonens hjerte, sier Eva Sannum i en melding.

De to andre ferske partnerne - Margrethe Geelmuyden og Vibeke Hauge, er begge seniorrådgivere i Geelmuyden Kiese, og begge har mer enn 20 års bransjeerfaring.

I tillegg fikk GK i går én ny partner fra kontoret i Stockholm, og en fra kontoret i København. GKs skandinaviske partnerskap består etter dette av totalt 18 partnere; 8 kvinner og 10 menn.