Geelmuyden Kiese deler hver måned ut prisene «Tåkeprat» og «Tåkelur» til de personene som står for enten uklare eller tydelige uttalelser. For november er det NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg som er den «soleklare» vinneren, skriver GK-partner Gunnar Mathisen på byråets hjemmesider.

«GKs partnerskap har kåret tåkepriser for november, og konsernsjef i DN-eide NHST Gunnar Bjørkavåg padler ut av tåka som soleklar vinner.»

Uttalelsen som gjør at Bjørkavåg vinner prisen, kom i en artikkel i hans eget konserns avis, Dagens Næringsliv. I en artikkel om kvinneandelen i norske styrer og ledergrupper ble avisens eierselskap NHST pekt ut som verst i klassen. VGs Hanne Skartveit gikk i artikkelen til rette med sitt konsern – Schibsted og kritiserte en «gutta boys»-kultur. Bjørkavåg uttalte i den sammenheng dette;

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en IQ-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur.

- Bjørkavågs padleevner kan vi ikke si så mye om, men han har i hvert fall fått øvelse i å ro, sier Mathiesen.

Men Dagens Næringsliv redder likevel noe av æren ved at avisens politiske redaktør Kjetil Alstadheim blir kåret til Tåkelur – altså en som står for klar og tydelig tale.

For Alstadheim gikk i rette med Bjørkavåg og uttalte;

- Det er fint å være stolt. Det er også fint å være mann. Jeg er mann selv, og jeg liker det. Men jeg vet også at jeg er blitt «mann som pusher 50». Det betyr samtidig at jeg må være veldig klar over hva jeg ikke er. Jeg er ikke ung. Jeg er ikke kvinne. Jeg har ikke annen bakgrunn enn norsk. Jeg bor ikke i distriktene. Det er fint å være stolt av hva man er. Men det er lurt å være bevisst på hva man ikke er, og at man derfor trenger andre som er noe annet.