I dag ble det kjent at Morten Hofgaard Jørstad går fra jobben som administrerende direktør i Geelmuyden.Kiese (GK) i Danmark til sjefsstillingen i det norske datterselskapet. Han overtar jobben etter Andreas Wabø, som var administrerende direktør for GK i Norge frem til august.

Les mer: Wabø slutter som Geelmuyden Kiese-sjef

Den nye GK-sjefen tar over det som er landets største PR-byrå målt etter omsetning. GK hadde i Norge en byråinntekt på nesten 90 millioner kroner.

- Blir du den som for første gang drar Geelmuyden.Kiese over 100 millioner kroner?

- Det syns jeg hadde vært veldig moro. Men la oss først se hva som blir resultatet av 2015, sier Jørstad, som nå vender tilbake til Norge etter flere år i Danmark.

- Hvordan har livet i landflyktighet vært?

- Det har vært to utrolig spennende og utviklende år. Jeg kom ned til et kontor som hadde flere store utfordringer som skulle løses. Sammen med dyktige kolleger, noen gamle og mange nye, har vi bygget et solid fundament for de kommende årene samtidig som vi har levert gode tall, sier han.

- Hva vil du savne i Danmark?

- Det er mange ting. Men først og fremst 45 fantastiske kolleger som har vært med på å bygge et nytt GK her nede. Og så må jeg legge til Københavns jungel av glimrende restauranter og kulturliv, selv om Oslo er i ferd med å ta innpå også på dette området, sier han.

- Vil merke det på kroppen
Jørstad kom til GK for over åtte år siden, etter studier på NHH og arbeid for Unicef i Norge og Eritrea. Han ble viseadministrerende direktør i GK Norge allerede som 31-åring i 2012. Når han nå tar steget helt til topps og tar over som administrerende direktør i GK, er det som sjef for et byrå som opererer i et marked uten særlig vekst.  Den samlede omsetningen til PR-byråene har vært ganske så flat de siste årene på rundt 500 millioner kroner.

- Hvilken vei skal det fremover – opp eller ned?

- Vår bransje vil også merke den økonomiske situasjonen på kroppen i de kommende årene. Det er også en av grunnene til at vi nå satser tungt inn på de offentlige anbud og oppdrag. Her er det mange spennende omstillingsprosesser som vi ønsker å bidra til. Den økonomiske nedturen vil i størst grad påvirke de som ikke har flere bein å stå på. Vi gleder oss til 2016 og får bare stå en time tidligere opp om morgenen, sier han

Brenner for kommunikasjon:

Morten Hofgaard Jørstad tar over som ny sjef i Geelmuyden.Kiese i Norge. - For oss som brenner for god kommunikasjon, er kriser ofte det mest krevende og spennende, sier han.

- Kriser det mest spennende
Den nye GK-sjefen tar over som leder av landets største PR-byrå i en tid der flere av landets største selskaper opplever svært utfordrende markeder og kriser. Oljeprisfallet og oppsigelsene i Statoil, korrupsjonsanklagene rettet mot Vimpelcom, hvor Telenor er minoritetseier, og dieselskandalen i Volkswagen.

- Kriser på rekke og rad, er det krisekommunikasjon et PR-byrå bør satse på i 2016?

- For oss som brenner for god kommunikasjon, er kriser ofte det mest krevende og spennende og vi har håndtert en god del kriser nå i høst. Men jeg tror ikke man utelukkende skal satse på kriser. Vi skal heller utvikle sterke, varige kundeforhold og stå parat om kunden skulle komme ut i hardt vær, sier han.

Har satset på reklame
Jørstad tar altså over etter Andreas Wabø, som etter hvert ble en ganske profilert PR-leder, som var med å utvikle GK i Norge fra å være et tradisjonelt PR-byrå til å bli et byrå som har begynt å forsyne seg av reklamebyråenes kunder og ansatte.

Selskapet har vunnet oppdrag for Renovasjonsetaten, Oslo Lufthavn og Matmerk og har også  hentet også inn profilerte reklamefolk som Eva Sannum.

- Hva brenner du mest for, reklame/markeds-PR, myndighetskontakt eller krisekommunikasjon?

- Et kjedelig svar, men det er helheten som er viktig for meg. Våre lengste og beste kundeforhold er der hvor vi har stor tillit og leverer på tvers av de ulike kommunikasjonsdisipliner med en rød tråd i det hele.

- I går skrev Kampanje at Vibeke Hauge, fagleder PR i Dinamo, begynner i GK. Har du flere ansettelser i kikkerten?

- Absolutt. Vi er en kunnskapsbedrift og utvikler oss hele tiden med påfyll av dyktige talenter, strateger og fagspesialister.

Gruer seg til julebordet
Men forgjengeren ble også kjent for andre saker enn å utvikle GK mer mot reklame. Wabø ble også en stor «snakkis» i kommunikasjonsbransjen etter det famøse blogginnlegget «The Crazy Ones».

- I fjor kom Andreas Wabø i hardt vær etter blogginnlegget «The Crazy ones». Kan vi vente oss noen blogginnlegg fra den nye GK-sjefen som vil skape storm?

- Det skal mye til for å toppe tre omtaler på rad hos «Nytt på Nytt», men jeg skal gjøre mitt beste. Vi liker godt når det stormer litt, sier han.

Les mer: GK-sjef får blogg-slakt

Les mer: Wabø: - Rene personangrep

- Din forgjenger hadde en GK-tatovering?

- Nå var det vel ikke Wabø som valgte tatoveringen, den kom som en «gave» fra de ansatte under julebordet. Jeg gruer meg allerede til julebordet i 2016, men håper de ansatte er like opptatt av fornyelse som meg.